درخواست امارت اسلامی برای به رسمیت شناخته شدن و تاکید امریکا بر پذیرش تهدیدها برای بهبود روابط

وب سایت خبری لانگ‌وار ژورنال در تحلیلی گفته که دولت دونالد ترامپ همچنان به سیاست تعامل با حکومت سرپرست پایبند است؛ رویکردی که پیش‌تر به توافقنامه دوحه انجامید. بر اساس این تحلیل، حذف پاداش ۱۰ میلیون دالری بر سر سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله حکومت سرپرست، و بازگشت زلمی خلیل‌زاد به عرصه دیپلماسی افغانستان، نشانه‌هایی از تداوم این سیاست محسوب می‌شود.

گرافیک : بخشی از تحلیل وب سایت لانگ وار ژورنال

 “حکومت ترامپ به نظر می‌رسد که همچنان به سیاست قبلی خود در تعامل با طالبان ادامه می‌دهد. این سیاست که منجر به توافق دوحه در سال ۲۰۲۰ شد، خروج دولت بایدن از افغانستان در سال ۲۰۲۱ را تسهیل کرد.

هفته گذشته، وزارت خارجه امریکا جایزه ۱۰ میلیون دالری تعیین‌شده بر سر سراج‌الدین حقانی، یکی از مقامات ارشد حکومت سرپرست، را لغو کرد. علاوه بر این، زلمی خلیل‌زاد، سفیر پیشین امریکا در افغانستان و طراح اصلی توافق‌نامه دوحه، دوباره به صحنه افغانستان بازگشت”

نجیب الرحمان شمال آگاه روابط بین الملل گفت: «زلمی خلیل‌زاد، که به نمایندگی از آمریکا توافق‌نامه دوحه را امضا کرده بود، در سال‌های گذشته همیشه حکومت سرپرست را به عدم تطبیق کامل این توافق‌نامه ملامت می‌کرد. او شاید بتواند در راستای تطبیق کامل توافق‌نامه دوحه بار دیگر وارد فعالیت شده و آن را به‌طور کامل اجرایی کند.»

همزمان با این، در تحلیلی از شبکه خبری سی‌ان‌ان آمده است که مقام‌های حکومت سرپرست در دیدار با هیأت امریکایی خواستار به رسمیت شناخته شدن امارت اسلامی به‌عنوان حکومت رسمی افغانستان شده‌اند.

در این گزارش همچنان آمده است که مقام‌های امریکایی به مقامات امارت اسلامی گفته‌اند که برای بهبود روابط با واشنگتن باید تهدیدها را پذیرفته و اقدامات فعالانه‌تری انجام دهند.

سی‌ان‌ان افزوده که امارت اسلامی پس از بازگشت ترامپ به قدرت، برای بهبود روابط با ایالات متحده تلاش کرده است.

جنت فهیم چکری آگاه مسایل سیاسی گفت:«باز شدن درهای ایالات متحده امریکا در داخل افغانستان، حتی اگر در سطح کنسولگری باشد، برای عادی‌سازی روابط افغانستان و ایالات متحده امریکا معنای این است که پنجاه درصد راه را ما رفته‌ایم»

اسدالله ندیم آگاه مسایل نظامی افزود: «اغلب تماس‌ها و ارتباط‌ها از کانال‌های دیگر، کانال دیپلماتیک است. تا زمانی که این ارتباط و تعامل در سطح کانال دیپلماتیک اتخاذ نکنه، بعید است که نمایندگی رسمی افغانستان در  واشنگتن در اختیار حکومت سرپرست گذاشته شود.»

این در حالیست که پیش از این ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری آفاق خواستار بازگشایی سفارت افغانستان در واشنگتن و از سرگیری فعالیت سفارت امریکا در کابل شده بود.

آقای مجاهد همچنین بر اهمیت تسهیل خدمات قنسولی برای افغان‌ها در ایالات متحده امریکا تأکید کرده بود.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی