وزیران خارجه کشورهای عضو پیمان امنیت جمعی بر حمایت از صلح و ثبات در افغانستان تأکید کردند

وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در نشستی که در شهر آلماتی قزاقستان برگزار شد، در یک بیانیه‌ مشترک بر تعهد مجدد خود برای حمایت از صلح، ثبات و توسعه افغانستان تأکید کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده است که وزرای خارجه همچنین بر اهمیت راه‌اندازی مرکز منطقه‌ای سازمان ملل برای اهداف توسعه پایدار در آسیای مرکزی و افغانستان تأکید کردند؛ مرکزی که به گفته آنان، می‌تواند نقش مهمی در تقویت همکاری‌های منطقه‌ای، ترویج گفت‌وگوی صلح‌آمیز و اجرای هماهنگ برنامه‌های توسعه‌ای ایفا کند.
گرفیک: بخشی از بیانیه مشترک کشور های عضو سازمان پیمان امنیت جمعی
«ما بار دیگر بر نیت خود برای حمایت از افغانستان در مسیر تبدیل شدن به کشوری صلح‌آمیز و باثبات تأکید می‌کنیم و آمادگی خود را برای مشارکت در تلاش‌های بین‌المللی برای توسعه این کشور تحت نقش هماهنگ‌کننده مرکزی سازمان ملل متحد اعلام می‌داریم. ما از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان را افزایش دهد».
عزیز ستانکزی آگاه مسایل سیاسی به خبرگزاری آفاق می گوید که: «این کشورها در روی کاغذ می‌نویسند و یک جلسه را در غیاب مسوولان افغانستان دایر میکنند و در بارع عدم ثبات در افغانستان صحبت میکنن اما چنین چیزی نیست در افغانستان امروز امنیت هست، ثبات هست، کارها حیاتی صورت می‌گیرد و حکومت فعلی افغانستان مصروف آبادی افغانستان و خودکفایی در آن کشور است».
اما پرسش اینجاست که با توجه به حمایت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی از صلح و ثبات در افغانستان، این حمایت‌ها تا چه اندازه می‌تواند بر وضعیت امنیتی و سیاسی افغانستان تأثیرگذار باشد؟
خلیل احمد نادم آگاه مسایل سیاسی به خبرگزاری آفاق می گوید که:«شورای همکاری کشور های عضو شوروی سابق در آلماتا جلسه گرفتند، در مورد مسئله افغانستان گفتگو کردند و طرفدار ایجاد یک مرکز هماهنگی برای انکشاف آسیا و افغانستان هستند. این به نفع افغانستان است و به نفع منطقه نیز می‌باشد. این بیانگر آن است که افغانستان هنوز هم در مرکز توجه کشورهای مختلف قرار دارد»
نثار احمد شیرزی آگاه مسایل سیاسی «هیچ گونه توجهی به رفع نگرانی‌های عضو پیمان امنیت جمعی کشورها صورت نگرفته است. و آنچه این بار این کشورها از مرکز منطقه‌ای سازمان ملل مطرح می‌کنند، نشان‌دهنده این است که آن‌ها می‌خواهند استراتژی‌های بزرگ‌تری برای آسیای میانه و افغانستان داشته باشند که باید در امور مرکز منطقه‌ای سازمان ملل کارهای بزرگ‌تری صورت گیرد»

این در حالیست که سازمان پیمان امنیت جمعی متشکل از شش کشور شامل روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ارمنستان و بلاروس است که با هدف همکاری امنیتی، نظامی و سیاسی فعالیت می‌کنند.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی