نخستین تماس رسمی پس از شناسایی؛ مسکو و کابل در آستانه فصل تازه‌ای از روابط دیپلماتیک

پس از به رسمیت شناختن امارت اسلامی از سوی روسیه، امیرخان متقی و سرگئی لاوروف نخستین تماس رسمی خود را برقرار کردند.
در این گفت‌وگو تیلفونی، دو طرف بر گسترش همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و منطقه‌ای تأکید کردند. امیر خان متقی اقدام روسیه را گامی تاریخی برای ادغام افغانستان در جامعه جهانی خواند.
در سوی دیگر آقای لاوروف نیز شناسایی امارت اسلامی را آغاز فرصت‌های بی‌سابقه دانست و از سرپرست وزارت خارجه برای نشست آینده فارمت مسکو به گونه رسمی دعوت کرد.
ضیا احمد تکل رییس روابط عامه وزارت خارجه «سرپرست وزارت خارجه ضمن قدردانی از تصمیم فدراسیون روسیه برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی، این اقدام را یک تحول مهم در مسیر روابط دو کشور دانست. وی اظهار داشت که با اعلام به رسمیت شناختن، نه تنها درهای همکاری سیاسی و اقتصادی میان دو کشور گشوده شده، بلکه گام بی‌سابقه‌ای در راستای ادغام افغانستان در جامعه بین‌المللی برداشته شده است.همچنین، وزیر امور خارجه افغانستان بر اهمیت همکاری در زمینه مبارزه با مواد مخدر، پروژه‌های منطقه‌ای و دالان‌های ترانزیتی تأکید کرد»
همزمان، شماری از آگاهان روابط بین‌الملل می‌گویند شناسایی امارت اسلامی از سوی روسیه، نقطه عطفی در روابط خارجی افغانستان است. اقدامی که جایگاه حکومت سرپرست افغانستان را تقویت و مسیر تازه‌ای برای تعاملات سیاسی و منطقه‌ای باز کرده است.
به باور این آگاهان، حضور سرپرست وزارت خارجه در نشست آینده فرمت مسکو نماد روشن این تحول است.
عمر صمد آگاه روابط بین الملل«زمانی که روسیه چند روز پیش حکومت افغانستان را به رسمیت شناخت، این اقدام نه تنها سطح روابط دو‌جانبه را ارتقا داد، بلکه ابعاد این روابط نیز گسترده‌تر شد. انتظار می‌رود که هیأتی از حکومت سرپرست امارت اسلامی به‌زودی در نشست‌هایی که در روسیه برگزار می‌شود، از جمله اجلاس آینده فرمت مسکو، به‌طور رسمی شرکت کند. این حضور، به نوعی سرآغاز فصل جدیدی از تعامل رسمی و دیپلماتیک میان افغانستان و منطقه خواهد بود.»

واحد فقیری آگاه روابط بین الملل «اشتراک امیرخان متقی در نشست فرمت مسکو، روشن‌تر می‌شود که روسیه به‌طور رسمی امارت اسلامی را به رسمیت شناخته است. این اقدام به‌طور طبیعی جایگاه امارت را در سطح بین‌المللی ارتقا می‌دهد و می‌تواند سایر کشورها را نیز تشویق کند تا روابط رسمی با امارت برقرار کنند یا دست‌کم به آن نزدیک‌تر شوند. به‌ویژه کشورهای آسیای میانه ممکن است به تعامل بیشتر یا حتی شناسایی رسمی امارت روی بیاورند. این بدون تردید یک موفقیت است؛ یک برد سیاسی و دیپلماتیک برای امارت»
این در حالی‌ست که روسیه به روز پنجشنبه ۱۲سرطان سال روان هجری خورشیدی، رسماً امارت اسلامی را به عنوان حکومت مشروع افغانستان به رسمیت شناخت و زمینه‌ساز تغییر در تعاملات منطقه‌ای شد.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی