معاون سازمان ملل: با وجود توقف جنگ، افغانستان با بحران‌های پیچیده‌ای روبه رو است

تام فلیچر، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور کمک‌های بشردوستانه و اضطراری به افغانستان آمده تا وضعیت بشری کشور را از نزدیک ارزیابی کند. او پس از گفت‌وگو با مقام‌های امارت اسلامی در کابل، به قندهار و سپس به قندوز رفته است.

آقای فلیچر در کنار بازدید از مرکزهای بهداشتی با مسوولان و مردم محل نیز دیدارهای داشته است.

این مقام بلندپایه‌ی سازمان ملل پس از بازدید از مراکز بهداشتی این دو ولایت، وضعیت را بحرانی و پیچیده توصیف کرده‌است‌.

آقای فلیچر پس از بازدید از این ولایت‌ها در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه وضعیت بشری در افغانستان را نگران کننده خواند و بر توجه فوری و اقدام جدی جامعه جهانی در مساله افغانستان تاکید کرده‌است.

فلیچر تصریح کرد: «با وجود توقف جنگ، افغانستان با بحران‌های پیچیده و چندگانه‌ای روبه رو است، حالاست که ما واقعن شروع به درک این می‌کنیم که کاهش‌ کمک‌ها چقدر وحشتناک خواهند بود؛ چرا فکر می‌کنیم که این کاهش جان انسان‌ها را می‌گیرد؟ چون ما همین حالا شاهد آن هستیم. کاهش شدید بودجه‌های کمک‌رسانی، جان انسان‌ها را به خطر انداخته و این واقعن وحشتناک است، این بحران انسانی نیازمند توجه فوری و اقدام جدی جامعه جهانی است

تام فلیچر همچنان در ادامه افزود: «وضعیت بشری در افغانستان به گونه است که حتا می‌تواند دل سخت‌ترین و منفعت‌طلب‌ترین سیاستمداران را نرم کند، زنان پس از سه ساعت با دوچرخه برای زایمان به مرکزهای بهداشتی انتقال داده می‌شوند و نوزادان نیز در حال مرگ اند. گاهی حتا پزشکان مجبور می‌شوند تصمیم ‌بگیرند که چه کسی را نجات دهند و چه کسی را نه.»

معاون دبیرکل سازمان ملل بر ادامه کمک‌های بشردوستانه برای جلوگیری از فاجعه انسانی در افغانستان تاکید کرد.

تحلیلگران مسایل اقتصادی نیز به این باور اند که قطع و کاهش کمک‌های بشردوستانه‌ی بین‌المللی وضعیت را وخیم‌تر خواهد کرد، برخی از آنان از نهادهای مددرسان می‌خواهند که این کمک‌ها را به مردم افغانستان دوباره از سر گیرند.

عبدالهادی فرهنگ، آگاه امور اقتصادی در گفت‌وگو با خبرگزاری آفاق گفت: « کمک‌های کاهش یافته، باید به شکل اساسی دوباره از سر گرفته شود و همچنان برای توزیع آن میکانیزم ایجاد گردد تا این کمک‌ها در اختیار نیازمندان و مستحقان آن قرار گیرد. در گذشته کمک‌ها حیف و میل شده‌اند.»

همزمان با این، برنامه توسعه‌ای سازمان ملل متحد در گزارشی گفته است که «بلاتکلیفی سیاسی» در کنار سایر عوامل، چشم‌انداز بهبود وضعیت معیشت در افغانستان را تحت تاثیر قرار داده‌است.

 

سفر تام فلیچر پس از تصمیم دونالد ترامپ، رییس جمهور امریکا برای کاهش شدید کمک‌های خارجی صورت می‌گیرد که این تصمیم با موجی از انتقادها در سراسر جهان به همراه بوده است.

ایالات متحده امریکا بزرگ‌ترین کمک‌کننده به افغانستان بود که پس از به قدرت رسیدن دوباره ترامپ به کاخ سفید، او این کمک‌ها را به حالت تعلیق درآورد.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی