مرحله دوم اخراج مهاجران افغان از پاکستان؛ چرا به حقوق انسانی مهاجران احترام نمی‌شود؟

خبرگزاری آفاق، کابل: بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستانی، امروز (پنج‌شنبه، ۱۴حمل) مرحله دوم اخراج مهاجران افغان از پاکستان به‌گونه جدی آغاز می‌شود.

روزنامه «دان» نگاشته است که مقام‌های پاکستانی گفته اند که مهلت رسمی تا ۳۱ مارچ بود اما دولت ایالتی به‌منظور عید فطر، آنرا تا دوم اپریل تمدید کرد.

در کنار این و هم‌زمان با افزایش نگرانی‌ها از اخراج مهاجران افغان از پاکستان، محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان در پیوند به پیشرفت‌ها در مساله اخراج مهاجران بدون سند در نشستی به روز
(چهارشنبه، ۱۳حمل) به شهباز شریف، نخست وزیر این کشور گزارش داد.

بر اساس گزارش روزنامه اکسپرس تریبیون، این نشست روی بررسی اقدام‌های اجرایی وزارت داخله پس از مهلت برای برگشت افغان‌ها متمرکز بوده‌است.

پیش از این، خبرگزاری آسوشیتدپرس بر اساس اسناد حکومتی پاکستان گزارش داده بود که اخراج مهاجران افغان تا دهم ماه اپریل به تعویق افتاده است.

محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان گفته است که تا مهلت قبلی، بیش از ۸۸۶ هزار مهاجر افغان به کشورشان برگشته اند.

عبدالجبار تخاری، سرقنسول امارت اسلامی در کراچی پاکستان با غلام نبی میمن، رییس عمومی پولیس ایالت سیند نیز در پیوند به چالش‌های مهاجران افغان به روز (چهارشنبه، ۱۳حمل) گفت‌وگو کرد.

قنسولگری امارت اسلامی در کراچی با نشر پیامی گفته است که پولیس این کشور مهاجران دارای مدرک را به بهانه‌های مختلف آزار و اذیت می‌کند.

در پیام آمده که آقای تخاری از رییس پولیس سیند خواسته است که مهاجران افغان مورد آزار و اذیت قرار نگیرند.

در این دیدار، پولیس سیند به سرقنسول امارت اسلامی اطمینان داده که در این زمینه همکاری همه‌جانبه صورت می‌گیرد.

با این حال، نیروهای امنیتی پاکستان در شماری از شهرها در روزهای عید فطر نیز روند اخراج مهاجران را آغاز کرده‌اند.

این در حالیست که حکومت پاکستان تاریخ ۳۱ مارچ را آخرین مهلت برای برگشت مهاجران افغان که فاقد اسناد قانونی اند، تعیین کرده بود.

حال پرسش این است که چرا حکومت پاکستان به حقوق انسانی مهاجران احترام نمی‌گذارد؟

برخی از کارشناسان امور مهاجرت می‌گویند که آزار و اذیت مهاجران افغان، اخراج اجباری آنان حتا کسانی که مدرک قانونی هم دارند، می‌تواند اهرم فشار علیه حکومت سرپرست افغانستان باشد.

تنش‎‌های سیاسی میان دو کشور نیز یکی از دلیل‌های این بدرفتاری‌ها عنوان می‌شود؛ مقام‌های پاکستانی همواره ادعا می‌کنند که خاک افغانستان بر علیه این کشور استفاده می‌شود در حالی که حتا یک سند هم در این زمینه ارایه نشده است.

در سویی دیگر، کارشناسان مسایل اقتصادی می‌گویند که پاکستان با بحران‌های اقتصادی جدی، از جمله کاهش ارزش پول و تورم بالا روبه رو است و مقام‌های این کشور، مهاجران افغان را باری بر منابع محدود این کشور تلقی می‌کنند و این موضوع باعث شده که مسوولان حکومتی، مهاجران را مسوول مشکلات اقتصادی بدانند و خواستار اخراج آنان شوند، در حالی که شواهد نشان می‌دهد که مهاجران افغان در ساخت و ساز، بهبودی امنیت و شگوفایی پاکستان نقش اساسی داشته اند.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی