مبارزه با مواد مخدر و راهکارهای توسعه‌ای؛ محورهای نشست دوحه در باره افغانستان

نشست دو روزه‌ای با حضور نمایندگان کشورهای مختلف، سازمان‌های بین‌المللی و هیاتی از امارت اسلامی از روز دوشنبه در شهر دوحه، پایتخت قطر، آغاز شده است.
بر اساس اعلامیه هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، هدف اصلی این نشست شناسایی و تعیین اولویت‌هایی برای یک تعامل سازنده، هدفمند و ساختاریافته با حکومت سرپرست افغانستان به نفع مردم این کشور است.
در اعلامیه آمده است که در این نشست‌ها، گروه‌های کاری تخصصی بر دو محور اصلی تمرکز دارند: حمایت از رشد و توسعه سکتور خصوصی در افغانستان و بررسی راهکارهای مؤثر برای مبارزه با مواد مخدر در این کشور.
همزمان، روزا اتنبایوا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان و رییس یوناما، مبارزه با مواد مخدر را مسئله‌ای حیاتی برای جوامع روستایی و ثبات منطقه‌ای میداند.
رزا اتنبایوا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان «مبارزه با مواد مخدر یکی از مسایل کلیدی و حیاتی برای افغانستان است که نه تنها بر زندگی جوامع روستایی تأثیر عمیقی دارد، بلکه بر صلح و ثبات کل منطقه نیز نقش بسزایی ایفا می‌کند.»
سهیل شاهین سرپرست سفارت امارت اسلامی در قطر به خبرگزاری آفاق می‌گوید که:«در زمینه کمک به بخش خصوصی، نشست‌هایی دو روزه ‌ای برگزار شده و اکنون روز نخست اش به پایان رسیده‌اند. در این نشست‌ها، در روز اول درباره فعالیت‌های ضد مواد مخدر و در روز دوم درباره حمایت از بخش خصوصی گفتگو شد. در این نشست‌ها، نمایندگانی از کشورهای مختلف نیز شرکت کرده بودند.»
همزمان، وزارت خارجه امارت اسلامی در اعلامیه‌ای تایید کرد که هیأتی از وزارت‌های مختلف کشور که در نشست دوحه اشتراک کرده اند قرار است با کشورها و سازمان‌های بین‌المللی درباره مبارزه با مواد مخدر، ارایه گزینه‌های معیشتی، درمان معتادان، حمایت از بخش خصوصی و همکاری‌های بانکی گفت‌وگو کنند.
ضیا احمد تکل رییس روابط عامه وزارت خارجه «این هیات با نمایندگان کشورهای مختلف و سازمان‌های بین‌المللی درباره پیشگیری و کنترل مواد مخدر، معیشت جایگزین، درمان معتادان، حمایت از بخش خصوصی و توسعه همکاری‌ها در زمینه بانکداری گفتگو خواهد کرد.»

محمد صادق، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان نیز در صفحه ایکس خود نگاشته است که در یک گفت‌وگوی غیررسمی مهم در دوحه با نمایندگان ویژه و سفرای کشورهای پاکستان، چین و روسیه برای افغانستان شرکت کرده است.
به‌گفته‌ی وی، این نشست بازتاب‌دهنده تعهد مشترک این کشورها برای گسترش همکاری‌های منطقه‌ای در ارتباط با افغانستان بوده است.
در سوی دیگر برخی آگاهان به این باورند که وضعیت کنونی افغانستان نیازمند ابتکارات جدید و رویکردهای متفاوت است، چرا که نشست های قبلی تاکنون نتوانسته‌اند به راه‌حلی پایدار دست یابند.
واحد فقیری آگاه روابط بین الملل «این نشست‌ها زیاد شده و تا حال کدام نتیجه مثبت ندارد و از این خاطرِ افغان‌ها چندان خوشبین نیستند و یک نوع تمام فعالیت‌های ملل متحد به یک نوع بن‌بست رسیده به خاطر این که نه خود افغان‌ها دارد کدام ابتکار سیاسی شدن و نه هم ملل متحد در این راستا یک پیشنهاد، یک ابتکار که بتواند معضله افغانستان را حل کند، در این راستا موفقیت هم به دست ناورده.»
اسد الله ندیم آگاه مسایل سیاسی «آجندهای مورد بحث در جلسه آده دوها طور زیاد به نفع حکومت افغانستان است. بحث‌ها و تصمیم‌هایی که در این جلسه اتخاذ می‌شود، به‌طور قطع سوآ و تقویات امارات اسلامی خواهد شد»
قطر میزبان سومین نشست گروه کاری مبارزه با مواد مخدر و دومین نشست گروه کاری حمایت از سکتور خصوصی افغانستان است که امروز سه شنبه پایان می یابد؛ نشست دو روزه ای که به رهبری سازمان ملل متحد پیرامون افغانستان برگزار شده است.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی