حمدالله فطرت معاون سخنگوی امارت اسلامی سخنان شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در باره حضور و فعالیت گروه های هراس افگن درخاک افغانستان را رد میکند وآن را بیاساس میخواند.
معاون سخنگوی امارت اسلامی از نخست وزیر پاکستان میخواهد تا مسایل داخلی کشورش را به افغانستان ربط ندهد.
آقای فطرت تاکید می کند که امارت اسلامی هرگز اجازه نمی دهد تا از خاک افغانستان در برابر پاکستان کارگرفته شود.
حمدالله فطرت معاون سخنگوی امارت اسلامی افزود که «امارت اسلامی هیچگاه در برابر پاکستان به هیچگونه اقدام یا فعالیت اجازه نمیدهد. واقعات امنیتی داخل پاکستان هیچگاهی مربوط به افغانستان نمیشود؛ این مشکلات خود پاکستان است و باید مسائل داخلیشان را در داخل کشور خود حل کنند.»
پیش از این، شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان، بار دیگر ادعا کرد که تحریک طالبان پاکستان و گروه های هراس افگن در خاک افغانستان فعالیت دارند و از این کشور در برابر پاکستان کارمیگیرند.
شهباز شریف نخست وزیر پاکستان میگوید که «متأسفانه، گروههایی مانند تحریک طالبان پاکستان (TTP) و دیگر گروههای هراسافگن از داخل افغانستان فعالیت میکنند. این گروهها افراد بیگناه را در داخل پاکستان به شهادت رساندهاند. این قربانیها بیپاسخ نخواهند ماند. توصیه من به افغانستان این است که این گروههای هراسافگن را مهار کند.»
نخست وزیر پاکستان همچنین تأکید کرد که پاکستان بارها از حکومت سرپرست افغانستان خواسته تا به تعهدات خود در چارچوب توافقنامه دوحه پایبند بماند و نگذارد از خاک افغانستان در برابر پاکستان استفاده شود.
شهباز شریف نخست وزیر پاکستان گفت «افغانستان کشور برادر ماست و ما دو کشور همسایه هستیم. باید بهعنوان همسایههای خوب با هم زندگی کنیم. ما بارها از حکومت موقت افغانستان خواستهایم که بر اساس توافقنامه دوحه، اجازه ندهد از خاک افغانستان علیه پاکستان و منافعش استفاده شود.»
در پی این ادعاها، برخی از اگاهان مسایل مسایل سیاسی ، معتقدند که ناتوانی اسلامآباد در مهار ناامنیهای داخلی باعث شده تا انگشت اتهام را به سوی کابل نشانه گیرد.
نجیبالرحمن شمال آگاه روابط بینالملل افزود که «پاکستان در حل مسایل داخلیاش ناکام بوده و این ناکامیها کشور را با چالشهای بزرگ سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حتی نظامی مواجه ساخته است. اکنون تلاش دارد تا ملامتی این وضعیت را بر دوش کشورهای دیگر، بهویژه افغانستان، بیندازد.»
این در حالیست که در هفتهها و ماههای اخیر، روابط میان کابل و اسلامآباد وارد مرحلهای پرتنش شده است؛ مرحلهای که اظهارات تند، حملات مرزی، و اقدامات سیاسی متقابل، رنگ و بوی تازهای به اختلافات دیرینه میان دو کشور داده است.