روابط افغانستان و پاکستان همواره پیچیده و پرچالش بوده است. این دو کشور با تاریخ مشترک، فرهنگی مشابه، و مرز طولانی، اما در مسایل مختلف از جمله امنیت، مهاجران، و خط فرضی دیورند، اختلافات زیادی دارند. یکی از مسائل مهمی که در روابط میان دو کشور بهویژه در سالهای اخیر مطرح شده است، اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان است که به تنشهای زیادی دامن زده است. در همین راستا، وزارت خارجه امارت اسلامی از دیدار امیرخان متقی، سرپرست این وزارت، با محمد صادق، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان، خبر داده است.
ضیاء احمد تکل میگوید که در این دیدار امیرخان متقی نگرانیهای خود را در خصوص روابط میان کابل و اسلامآباد، بهویژه اخراج اجباری مهاجران افغان، ابراز کرده و تاکید نموده که حل مسایل باید از طریق گفتگو و در فضای اعتماد متقابل انجام شود.
ضیاء احمد تکل رییس روابط عامه وزارت خارجه میگوید که : «سرپرست وزارت خارجه در دیدار با نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان، نگرانی خود را درباره اخراج اجباری مهاجران افغان ابراز کرده و تاکید نمود که دو کشور باید با باور به یکدیگر مسایل خود را از طریق گفتگو حل و فصل کنند و از هر گونه اقداماتی که ممکن است باعث تحریک احساسات مردم شود، خودداری کنند.»
در همین راستا، محمد صادق، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان، در پایان نشست کمیته مشترک هماهنگی میان افغانستان و پاکستان ، این کمیته را یک سازوکار مهم برای پرداختن به مسایل حساس و راهبردی میان دو کشور خوانده است.
وی در صفحه اکساش نگاشته که چنین مکانیزمهایی برای حل اختلافات، تقویت درک متقابل و رفع سوءتفاهمها میان کابل و اسلامآباد بسیار ضروری و موثر میباشند.
گرافیک : محمد صادق نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان
“این کمیته یک مکانیزم مهم برای مسایل حساس و استراتژیک است و برای حل اختلافات، تقویت درک متقابل و ازبین بردن شک و تردیدها چنین مکانیزم هایی ضروری است”
عمر صمد آگاه روابط بین الملل افزود که :«هر چه تعاملات بیشتر شود و به اصل قضایا پرداخته گردد، به همان اندازه تاثیرات مثبت خود را بر دیگر موضوعات از جمله مهاجرین و رفتار با آنها، یا اخراج جبری آنان، و همچنین بر موضوعات تجارتی که بسیار مهم است، موضوعات رفت و آمد میان دو کشور، ترانزیت و موارد مشابه خواهد گذاشت.»
معین گل سمکنی آگاه مسایل سیاسی گفت : «هر دو طرف باید مسوولیتهای خود را به درستی انجام دهند و به صورت عملی به تعهدات شان عمل کنند، چرا که در گذشته چندین بار مذاکرات انجام شده، ولی بینتیجه مانده است. بناً، باید مذاکرات به درستی صورت گیرد.»
این در حالیست که کابل روز چهارشنبه میزبان هفتمین نشست کمیته هماهنگی افغانستان و پاکستان بود نشستی که پس از گذشت پانزده ماه برگزار شد.
همچنان گفتنی است که محور گفتوگوهای این نشست، حل منازعات احتمالی در امتداد خط فرضی دیورند و ایجاد سهولت برای مردم دو طرف بود.