خلیل‌زاد: داعش در پاکستان پناهگاه دارد و تهدیدی برای منطقه و جهان است

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین امریکا برای صلح افغانستان، هشدار داده است که گروه هراس افگن داعش خراسان در خاک پاکستان حضور دارد و به این تهدید باید به طور جدی رسیدگی شود.

آقای خلیل زاد در صفحهٔ اکس خود نگاشته است که اگرچه وزیر دفاع پاکستان حمایت گذشتهٔ این کشور از گروه‌های تروریستی و افراطی را اشتباه خوانده، اما گزارش‌های معتبر همچنان از وجود گروه‌های خطرناک مانند داعش خراسان در پاکستان حکایت دارند.

آقای خلیل‌زاد تأکید کرده است که بازی با گروه‌های تروریستی به دلیل اهداف تاکتیکی، یک راهبرد فاجعه‌بار است که دیر یا زود نتیجه معکوس خواهد داد. او گفته که اسلام‌آباد باید این تهدیدات را جدی بگیرد، زیرا خطر آن‌ها تنها متوجه پاکستان نیست بلکه تهدیدی برای منطقه و جامعه جهانی نیز محسوب می‌شود

گرافیک : زلمی خلیل‌زاد  نماینده ویژه پیشین امریکا برای صلح افغانستان

«متاسفانه گزارش‌های معتبری وجود دارد که به حضور گروه‌های هراس افگن بزرگ و خطرناک در پاکستان اشاره می‌کند. اسلام‌آباد باید به حضور داعش و سایر گروه‌های هراس افگن رسیدگی کند، زیرا این موضوع نه تنها برای خود پاکستان، بلکه برای منطقه و جامعهٔ جهانی تهدیدی جدی محسوب می‌شود. تاکنون همه باید آموخته باشند که بازی با هراس افگنی برای اهداف تاکتیکی، یک راهبرد فاجعه‌بار است که دیر یا زود به شدت نتیجه معکوس خواهد داد.»

خلیل احمد نادم آگاه مسایل سیاسی در این باره می‌گوید که «پاکستان چندین دهه است که مراکز پرورش و تربیه هراس افگنان را در کشور خود دارد و همواره علیه افغانستان و سایر کشور های منطقه از آنان استفاده کرده است.»

اما پرسشی که مطرح میشود اینست که آیا اسلام‌آباد واقعاً سیاست‌های خود را تغییر داده است یا همچنان با یک رویکرد دوگانه با گروه‌های هراس افگن برخورد می‌کند؟

نجیب الرحمن شمال آگاه روابط بین الملل نیز در این باره می گوید که« حکومت پاکستان در مبارزه با هراس افگنی و موجودیت گروه های هراس افگن در این کشور همیشه برخورد های دو گانه داشته و از این گروه های هراس افگن همیشه بخاطر رسیدن به اهداف شوم شان استفاده کرده اند که باعث برهم زدن مناسبات افغانستان و پاکستان و سایر کشور های منطقه شده است.»

سمیر انگار آگاه مسایل سیاسی به خبرگزاری آفاق می افزاید که«طی سالیان متمادی پاکستان در منطقه در قبال گروه های هراس افگن سیاست های دوگانه داشته و همواره آنان را به نفع خود استفاده کرده است.

در حال حاضر همچنان شواهد نشان میدهد که تغییرات سیاستی در اسلام آباد ظاهری بود و آنان همچنان به حمایت گروه های هراس افگن ادامه میدهد»

اظهارات زلمی خلیل‌زاد در حالی مطرح می‌شود که روز گذشته نخست وزیر پاکستان بار دیگر ادعا کرد که خاک افغانستان در برابر پاکستان استفاده می‌شود. این ادعای پاکستان همواره از سوی امارت اسلامی رد شده، ممکن است به دلایل سیاسی و امنیتی مطرح شود. در واقع، افغانستان در دوران اخیر تحت رهبری امارت اسلامی، تلاش کرده است تا روابط خود را با همسایگان، به‌ویژه پاکستان، بهبود بخشد و از خاک کشور برای تهدید کشورهای دیگر استفاده نشود.

این در حالی است که پاکستان به دلیل مشکلات امنیتی داخلی خود، به‌ویژه در مرزهای شمال غربی، به شدت با تهدید تحریک طالبان پاکستانی و داعش خراسان دست و پنجه نرم می‌کند.
از این رو، ممکن است برخی از اتهامات علیه افغانستان ناشی از نگرانی‌ها و مشکلات داخلی خود پاکستان باشد، تا مسوولیت عدم کنترل کامل بر مرزهایش را به افغانستان نسبت دهد. این وضعیت پیچیدگی‌های زیادی به روابط دو کشور افزوده و پرسش‌هایی درباره سیاست‌های دوگانه پاکستان در قبال گروه‌های هراس‌افگن مطرح می‌کند.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی