حملات امریکا بر یمن؛ حدود ۱۵۰ تن کشته و زخمی برجای گذاشت

رسانه‌های یمنی گزارش داده‌اند که ۴۰ نفر در حملات هوایی امریکا به یمن، جان باخته و ۱۰۱ نفر دیگر زخم برداشته‌اند که بیشتر آنها کودکان و زنان اند و به نظر می‌رسد که شمار تلفات این حملات افزایش یابد.
ایالات متحده امریکا حملات گسترده‌ای را به دستور دونالد ترامپ رییس‌جمهور امریکا دیروز (شنبه، ۲۵ حوت) در یمن آغاز کرد. رسانه‌های یمنی گزارش دادند که بامداد امروز (یکشنبه، ۲۶ حوت) حملات آمریکا و انگلیس علیه یمن از سر گرفته شده است.
گفته شده که این حملات بر اهدافی شامل پدافندهای هوایی، سیستم‌های رادار، سایت‌های موشکی و پهپادی حوثی‌ها بوده است.

به گزارش رسانه‌ها، منطقه جربان در سنحان واقع در صنعاء و همچنین مناطقی در شهر البیضاء در این حملات بمباران شده است. در پی این حملات شماری از زیرساخت‌های شهری و منازل مسکونی در شهرهای صنعا و صعده و نیروگاه برق شهر صعده نیز ویران شده است.
رییس‌جمهور امریکا هشدار داد که اگر حوثی‌ها حملات خود را در دریایی سرخ متوقف نکنند، “جهنم بر سر آنها نازل خواهد شد.”
ترامپ در تروث سوشال نوشت: «به ارتش ایالات متحده دستور داده‌ام تا اقدام نظامی قاطع و قدرتمندی علیه تروریست‌های حوثی در یمن انجام دهد. آن‌ها کارزاری بی‌وقفه از دزدی دریایی، خشونت و تروریسم علیه کشتی‌ها، هواپیماها و پهپادهای امریکایی و دیگر کشورها به راه انداخته‌اند.»

ترامپ با انتقاد واکنش حکومت پشین کشورش ادامه داد: «پاسخ جو بایدن به‌طور رقت‌انگیزی ضعیف بود، به همین دلیل حوثی‌های مهارنشده به اقدامات خود ادامه دادند. بیش از یک سال است که یک کشتی تجاری با پرچم امریکا نتوانسته به‌صورت امن از کانال سوئز، دریای سرخ یا خلیج عدن عبور کند.»
پیت هگست، وزیر دفاع امریکا در ایکس خود، گفته که حملات حوثی‌ها بر کشتی‌ها و هواپیماهای امریکایی تحمل نمی‌شود.

رویترز از قول یک مقام امریکایی گزارش داده است که این موج اول حملات است و احتمالا این حملات هفته‌ها ادامه خواهد داشت. همچنین، فرماندهی مرکزی ایالات متحده امریکا(سنت‌کام) از عملیاتی گسترده در سراسر یمن خبر داده است.

با این وجود، کاخ سفید اعتراف کرد که حملات یمنی‌ها در دریاها از سال ۲۰۲۳، تأثیر منفی بر تجارت دریایی و امنیت اقتصادی امریکا گذاشته است.

واکنش‌ها

شورای عالی سیاسی یمن در واکنش اعلام کرد که به این حملات پاسخ دردناک خواهیم داد. در ادامه اعلامیه این شورا آمده است: «به مردم مقاوم و استوار یمن اطمینان می‌دهیم و تأکید می‌کنیم که متجاوزان به شیوه حرفه‌ای و دردناک ادب خواهند شد. تأکید می‌کنیم که امریکا و رژیم صهیونیستی قطعاً شکست خواهند خورد و همانند نبرد طوفان الاقصی، ناامیدی و شکست سهم آنها خواهد بود.»

محمد البخیتی عضو شورای سیاسی جنبش انصارالله پاسخ به امریکا را قطعی دانست. او گفت: «پاسخ به تجاوزات امریکا، قطعی است. از نظر ما هیچ فرقی میان دولت بایدن و دولت ترامپ وجود ندارد. هرگز از گزینه یاری فلسطین و گزینه رویارویی با امریکا با هر هزینه‌ای که داشته باشد، دست برنخواهیم برداشت.»

همچنان جمعیت علمای یمن علیه امریکا اعلام جهاد کردند و آن را یک وجیبه شرعی و فریضه دینی عنوان کردند.

جبهه مردمی برای آزادی فلسطین حملات امریکا به یمن را نکوهش کرد و افزود: «تجاوز امریکا به یمن ادامه جنایات جنگی و نسل‌کشی‌ای است که امپریالیسم و صهیونیسم علیه مردم عرب مرتکب می‌شوند. از ملت‌های عربی و تمامی آزادگان جهان می‌خواهیم که با حضور در میدان‌ها، مخالفت خود را با تجاوز امریکا به یمن اعلام کنند.»

جنبش جهاد اسلامی با محکوم کردن با نکوش این حملات تاکید کرد: «این تجاوزات در چارچوب حمایت علنی واشنگتن از جنایات اشغالگران صهیونیست در منطقه و تجاوز به همه کسانی است که کنار مردم و آرمان فلسطین ایستاده‌اند.»

روسیه از امریکا خواست حملات به یمن را متوقف کند و گفت‌و‌گو را آغاز کند. سرگئی لاوروف وزیر خارجه این کشور در تماس تلفنی با همتای امریکایی خود، خواستار توقف حملات به یمن و آغاز گفت‌وگو سیاسی شد. لاوروف افزود: «تمامی طرف‌ها در گفت‌وگوهای سیاسی برای یافتن راه‌حلی جهت کاهش خونریزی لازم است که مشارکت داشته باشند. خشونت‌ها باید پایان داده شود و حملات نظامی به گونه‌ای فوری متوقف شود.»

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران در پاسخ به هشدار دونالد ترامپ در خصوص ادامه حمایت تهران از حوثی‌های یمن، در شبکه ایکس خواستار توقف کشتار در یمن شد و بیان داشت که امریکا هیچ حقی برای دیکته کردن به سیاست خارجی ایران ندارد.
عراقچی اضافه کرد که آن دوران در سال ۱۳۵۷ به پایان رسید.

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران حملات هوایی امریکا و انگلیس به یمن را شدیداً محکوم کرد. بقائی افزود: «تجاوز نظامی مشترک امریکا-انگلیس علیه مردم مقاوم یمن را در راستای حمایت مستمر این دو کشور از نسل‌کشی مردم مظلوم فلسطین و سرکوب هر نوع همبستگی و حمایت از حقوق مشروع ملت فلسطین دانسته و تاکید می‌کنیم که ریشه ناامنی در منطقه غرب آسیا تداوم کشتار و اشغال در فلسطین اشغالی است که با پشتیبانی همه‌جانبه امریکا، انگلیس و برخی دیگر از کشورهای غربی استمرار یافته و صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را در معرض خطر کم‌سابقه قرار داده است.»

این درحالیست که وزارت دفاع ایالات متحده امریکا اعلام کرد که از سال ۲۰۲۳ تاکنون، حوثی‌ها ۱۷۴ بار به کشتی‌های جنگی امریکا و ۱۴۵ بار به کشتی‌های تجاری این کشور در دریای سرخ حمله کرده‌اند. اما حوثی‌ها در همواره تأکید کرده‌اند که این حملات در حمایت از مردم فلسطین صورت گرفته است.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی