تداوم تماس‌های مستقیم میان امارت اسلامی و آمریکا؛ گفتگوها درباره خدمات قنسولی و سفارت افغانستان در واشنگتن

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی، در نشست تشریح دستاوردهای یک‌ساله این وزارت، در پاسخ به پرسش خبرگزاری آفاق، از تداوم روابط دوجانبه و تماس‌های مستقیم میان امارت اسلامی و ایالات متحده آمریکا خبر داد.
وی بیان کرد که طی یک‌سال گذشته، گفتگوهایی میان نمایندگان امارت اسلامی و مقام‌های آمریکایی در موضوعات مختلف، از جمله ارایه خدمات قنسولی به شهروندان افغان و واگذاری سفارت افغانستان در واشنگتن به نمایندگان امارت اسلامی انجام شده است.
سرپرست وزارت خارجه همچنین با اشاره به زندانی بودن شهروندان آمریکایی در بند امارت اسلامی تأکید کرد که حکومت سرپرست از این افراد به‌عنوان ابزار فشار سیاسی استفاده نمی‌کند.

امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجه «ما با ایالات متحدهٔ امریکا در تماس هستیم؛ هم به صورت مستقیم و دوجانبه نشست‌هایی داریم و هم از طریق مشارکت در روندهایی مانند روند دوحه که کشورهای مختلف در آن دخیل‌اند، گفتگو صورت می‌گیرد. در این دیدارها، در مورد سفارت افغانستان در امریکا نیز صحبت کرده‌ایم؛ به‌ویژه در رابطه با ارایه خدمات قنسولی. ما تأکید کرده‌ایم که ده‌ها هزار تبعهٔ افغانستان در امریکا زندگی می‌کنند و این حق مشروع و انسانی آن‌هاست که به آن‌ها خدمات قنسولی ارایه شود.»

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه در بخشی از سخنان اش اظهار کرد که، تمرکز اصلی این وزارت در آینده بر ادامه تلاش‌ها برای به‌رسمیت شناخته شدن امارت اسلامی از سوی کشورهای منطقه، تقویت و گسترش تماس‌ها با کشورهای غربی از طریق سازوکارهای دوجانبه و چندجانبه، آغاز همکاری‌های عملی در روابط دوجانبه و فعال‌سازی سایر نمایندگی‌های دیپلماتیک افغانستان در خارج از کشور خواهد بود.
امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجه «تمرکز اساسی وزارت امور خارجه در آینده، ادامۀ تلاش ها در راستای به رسمیت شناختن امارت اسلامی توسط کشورهای منطقه، پیشرفت و تداوم تماس ها با کشورهای غربی از راه میکانیزم های دوجانبه و چندجانبه، آغاز همکاری های عملی در روابط دوجانبه و فعال سازی سایر نمایندگی های دیپلوماتیک می باشد.»

سرپرست وزارت خارجه همچنین با اشاره به اعزام دیپلمات‌های این وزارت به آلمان، گفت که این اقدام به‌منظور ارائه خدمات قنسولی به اتباع افغان مقیم آن کشور انجام شده است.
همزمان در این نشست، شعیب بریالی، رییس امور قونسلی وزارت خارجه، بیان کرد که از طریق نمایندگی‌های سیاسی و قونسلی امارت اسلامی در خارج، برای حدود ۲۰۰ هزار افغان خدمات پاسپورت ارایه شده است. وی همچنین افزود که بر اساس برآوردها، بیش از ۱۰ هزار شهروند افغان در زندان‌های کشورهای خارجی به‌سر می‌برند.

شعیب بریالی رییس امور قونسلی وزارت خارجه«ما از طریق نمایندگی‌های سیاسی و کنسولی امارت اسلامی افغانستان در خارج، برای حدود ۲۰۰ هزار شهروند افغان خدمات پاسپورت ارائه کرده‌ایم. بر اساس تحلیل ما، حدود ۶۰ درصد این ویزاها به اتباع کشورهای همسایه و منطقه تعلق دارد، و در سال جاری نیز روند صدور ویزا افزایش یافته است.»

همزمان، رییس روابط اقتصادی وزارت خارجه، در این نشست اظهار کرد که این اداره با تمرکز بر سیاست‌های اقتصاد محور، زمینه اجرای پروژه‌های منطقه‌ای مهمی مانند تاپی، کاسا-زار، لاجورد و مسیرهای شرقی و غربی ترانس-افغان را فراهم کرده است.

شفیع اعظم، افزود که از طریق همکاری با بانک توسعه آسیایی، بانک توسعه اسلامی و دیگر نهادها، توانسته‌اند پروژه‌های متوقف شده را از سر بگیرند، از بخش خصوصی حمایت کنند و در کاهش فقر و رشد اقتصادی مشارکت داشته باشند.

شفیع اعظم رییس روابط اقتصادی وزارت خارجه«امارت اسلامی، به‌ویژه در بخش پروژه‌های زیربنایی، توانسته است تصور گذشته را تغییر دهد و ذهنیت کشورهای منطقه و جهان را متوجه این واقعیت سازد که در افغانستان به‌صورت عملی کار جریان دارد. این اقدامات عملی، که در گذشته فقط در حد تصور و طرح باقی مانده بودند، اکنون در افغانستان به‌گونه‌ای واقعی در حال اجرا هستند. برای نمونه، پروژهٔ تاثی که حدود ۴۰۰ کیلومتر طول دارد، وارد خاک افغانستان شده و نزدیک به ۶۰ کیلومتر از آن به‌صورت عملی توسط نیروهای داخلی کار شده و در حال پیشرفت است.»
در این نشست همچنین مسوولان اعلام کردند که مرکز صدور پاسپورت در شهر بن آلمان پس از چهار سال وقفه به‌زودی دوباره راه‌اندازی می‌شود و با آغاز مجدد این خدمات، مشکلات پاسپورتی افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی به‌صورت مؤثر پیگیری خواهد شد.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی