وزارت خارجه امارت اسلامی با انتشار اعلامیهای، قطعنامه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل در مورد افغانستان را به دلیل نادیده گرفتن برخی واقعیتهای موجود رد کرد.
در عین حال، این وزارتخانه از ارزیابیهای مثبت برخی کشورها درباره دستاوردهای امنیتی، مبارزه با مواد مخدر و تلاشهای اقتصادی امارت اسلامی استقبال نمود.
وزارت خارجه امارت اسلامی همچنان اعلام کرد که این قطعنامه و توصیههای آن را بر اساس موازین اسلامی بررسی خواهند کرد.
گرافیک: بخشی از اعلامیه وزارت خارجه
“امارت اسلامی قطعنامه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل در مورد افغانستان را به دلیل نادیده گرفتن برخی واقعیتهای موجود رد میکند و همزمان از ارزیابیهای مثبت برخی کشورها درباره دستاوردهای امنیتی، مبارزه با مواد مخدر و تلاشهای اقتصادی امارت اسلامی استقبال می کند”
کلیپ: سهیل شاهین سرپرست سفارت امارت اسلامی در قطر به خبرگزاری آفاق می گوید که«در این گونه نشست ها باید نماینده امارت اسلامی حضور داشته باشد و زمینه حضو را هم مهیا سازد سازمان ملل متحد تا واقعیت های عینی افغانستان را بازگو کند»
شب گذشته، مجمع عمومی سازمان ملل متحد نشستی را پیرامون اوضاع افغانستان برگزار کرد.
در این نشست، آلمان که تنظیمکننده اصلی قطعنامهای درباره افغانستان بود، بر ضرورت تعامل با حکومت کنونی و ادامه مشارکت در روند دوحه تأکید کرد.
نماینده اتحادیه اروپا نیز از این قطعنامه حمایت کرده و آن را گامی برای ادامه گفتوگوهای سازنده و تعهد به آیندهای صلحآمیز و باثبات برای افغانستان دانست.
آنتیه لیندرتسه نماینده دایمی آلمان در سازمان ملل«همانند بسیاری دیگر از کشور ها، آلمان بر این باور است که هیچ جایگزینی برای تعامل با طالبان وجود ندارد و ما به مشارکت فعال در روند دوحه تحت رهبری سازمان ملل ادامه خواهیم داد»
استاوروس لامبرینیدیس نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد«اتحادیه اروپا همچنان متعهد به حمایت از مردم افغانستان و ترویج آیندهای صلحآمیز، باثبات و شکوفا برای این کشور، در هماهنگی با شرکای بینالمللی، باقی میماند. قطعنامهای که امروز در پیش روی ما است، بازتابدهنده مسوولیت مشترک ما است و پایهای برای ادامه گفتوگوی سازنده درباره مسیر آینده را فراهم میسازد»
همزمان، در این نشست، نمایندگان کشورهای روسیه، چین، قطر، عربستان سعودی، هند و پاکستان بر ضرورت تعامل منطقهای با حکومت سرپرست افغانستان، حمایت از ثبات و توسعه این کشورو همکاری جامعه جهانی تأکید کردند.
آنان خواستار راهحلهای واقعبینانه و همکاری موثر برای رسیدگی به بحرانهای بشری و سیاسی در افغانستان شدند.
آنا یویستیگنیوا معاون نماینده روسیه در سازمان ملل«ناامید شدهایم که برخی کشورهای غربی حتی حاضر نیستند از کشورهای منطقهای که میتوانند نقش ایفا کنند، نام ببرند. این مکانیزمها تنها پلتفرمهای باقیمانده برای تعامل منطقهای با افغانستان هستند»
گنگ شوانگ نماینده چین در سازمان ملل«چین همواره به ارتقای هماهنگیهای بینالمللی و منطقهای درخصوص مسئله افغانستان متعهد بوده است. ما تلاش کردهایم تا کشورهای منطقه توجه و حمایت خود را از افغانستان افزایش دهند و به این کشور کمک کنند تا هرچه سریعتر در ارتباطات منطقهای و ادغام اقتصادی جایگاه بگیرد»
علیاء احمد بن سیف آلثانی نماینده قطر در سازمان ملل متحد«دولت قطر بر تداوم تلاشهای خود برای حمایت و پشتیبانی از افغانستان در رویارویی با چالشهای بزرگی که این کشور در مسیر دستیابی به صلح و ثبات با آنها مواجه است، تأکید میکند»
عاصم افتخار احمد نماینده دایمی پاکستان در سازمان ملل متحد«پاکستان آماده حمایت از تلاشهای منطقهای و بینالمللی برای تعامل با افغانستان است. باید اهداف روشن، گامهای متقابل و نقشهراهی واقعبینانه و منطبق با بافت اجتماعی و سیاسی منحصربهفرد افغانستان طراحی شود و در راستای منافع مردم افغانستان باشد».
در سوی دیگر، نماینده امریکا در این نشست تأکید کرد که افغانستان نباید بار دیگر به پناهگاه هراس افگنان تبدیل شود، بلکه باید به عامل ثبات و همکاری منطقهای مبدل گردد.
جاناتان شریر نماینده امریکا برای شورای اقتصادی ملل متحد«در حوزههای مبارزه با هراس افگنی، مقابله با مواد مخدر و امنیت منطقهای، منافع مشترک ما ایجاب میکند که افغانستان هرگز بار دیگر به پناهگاه هراس افگنان تبدیل نشود و بهجای آن، به عامل ثبات و همکاری منطقهای تبدیل گردد»
این در حالی است که در پایان، قطعنامه پیشنهادی آلمان با ۱۱۶ رأی موافق و ۱۲ رأی ممتنع، در حالی تصویب شد که امریکا و اسرائیل به آن رأی منفی دادند.
در این قطعنامه نسبت به وخامت وضعیت حقوق بشر ابراز نگرانی شده و بر تشکیل حکومت فراگیر و ادامه گفتوگوهای دوحه برای تعامل با امارت اسلامی تأکید گردید.
