استقبال سرد از اسحاق دار؛ سزای قروت، آب گرم!

پس از تشدید تنش‌ها میان کابل و اسلام‌آباد، محمد اسحاق‌ دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه پاکستان در راس یک هیات بلندپایه‌، روز (شنبه، ۳۰حمل) به کابل آمد.

محمد نعیم، معین مالی و اداری وزارت خارجه امارت اسلامی به استقبال این هیات به میدان هوایی کابل رفت و از آنان پذیرایی کرد، چیزی که در رسانه‌های اجتماعی بازتاب گسترده یافت و به یکی از موضوعات داغ روز مبدل شد.

نحوه‌ی استقبال حکومت سرپرست از هیات پاکستانی واکنش‌های مثبت و منفی را برانگیخت.

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی، این نحوه‌ی برخورد را خلاف عرف دیپلماتیک خواندند و تاکید داشتند که باید همتای آقای «دار» به استقبال او می‌رفت، اما برخی دیگر به این عقیده بودند از هیات کشوری که با افغانان بدرفتاری می‌کند و به هیچ اصول بشری و بین‌المللی پابند نیست، باید چنین پذیرایی صورت می‌گرفت.

برخی از تحلیلگران مسایل سیاسی نیز این عملکرد را بی ارتباط با رفتارهای اخیر دولت پاکستان نمی‌دانند.

شماری از آنان تاکید می‌کنند که پاکستان با اخراج اجباری هزاران مهاجر افغان، تشدید فشارهای امنیتی در مناطق خط فرضی دیورند و پشتی‌بانی از گروه‌های مخالف حکومت سرپرست به یک کشور منفور میان مردم افغانستان مبدل شده است.

توریالی زازی، آگاه مسایل سیاسی به خبرگزاری آفاق گفت: «پاکستان در بالاتر از چهار دهه جنایتی را که در حق مردم افغانستان روا داشته و آنچه در این اواخر انجام داده است، با توجه به آنها به هیات پاکستانی حتا باید اجازه ورود به افغانستان داده نمی‌شد، در کنار این باید سفارت پاکستان در کابل نیز مسدود شود.»

برخی دیگر از تحلیلگران به این باور اند که اکنون امارت اسلامی با اتخاذ مواضع مستقل به یکی از بازیگران کلیدی منطقه مبدل شده است و پاکستان باید رویکرد خود را در برابر کابل تغییر دهد.

ذکی‌الله محمدی،آگاه مسایل دیگر سیاسی به خبرگزاری آفاق گفت: «با توجه به عملکردهای پاکستان، رفتن معاون اداری وزارت خارجه به فرودگاه کابل به استقبال از هیات پاکستانی، بیشتر از آن چیزی است که مردم انتظار آنرا دارند، مقام‌های پاکستانی به هر اندازه که تحقیر شوند برای مردم افغانستان خوشایند است.»

سفر هیات پاکستانی به افغانستان، نه تنها در فضای مجازی کشور توجه کاربران را جلب کرد، بل این رویداد در رسانه‌های پاکستانی نیز واکنش‌های گسترده‌ی را به همراه داشت.

روزنامه «دان» پاکستانی در گزارشی نگاشته که سفر وزیر خارجه پاکستان به کابل بدون پیشرفت مشخص به پایان رسیده است و روابط کابل و اسلام‌آباد وارد مرحله جدیدی شده است.

هم‌زمان با این، برخی از آگاهان روابط بین‌الملل هم می‌گویند که استقبال سرد از اسحاق دار معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه پاکستان تنها یک موضوع تشریفاتی نبوده، بلکه بیانگر عمق نارضایتی مردم افغانستان در برابر عمل‌کرد زمامداران پاکستان است.

حال دیده شود که رهبری پاکستان پس از سفر هیات بلندپایه خود به کابل، آیا تغییری در رویکردش در برابر افغانستان اتخاذ می‌کند و یا خیر؟

در پایان می‌توان گفت که اگر دولتمردان پاکستان در سیاست‌های شان در برابر مردم و جغرافیای افغانستان تجدید نظر نکنند و رویکرد خود را تغییر ندهند، هیچ گاهی روی خوش مردم افغانستان را نخواهند دید.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی