ارزیابی اوضاع افغانستان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل؛ از سخنرانی‌ نمایندگان کشورها تا قطع‌نامه پیشنهادی آلمان

ناوقت امروز، دوشنبه ۱۶ سرطان، مجمع عمومی سازمان ملل متحد نشستی ویژه برای بررسی همه‌جانبه وضعیت افغانستان برگزار می‌کند.
قرار است در جریان این نشست، نمایندگان کشورهای عضو سازمان ملل سخنرانی‌هایی را پیرامون اوضاع سیاسی، اقتصادی، امنیتی و اجتماعی افغانستان ارائه کنند.
نصیراحمد فایق، سرپرست کرسی نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل، به خبرگزاری آفاق اظهار کرد که در این نشست، پیش‌نویس قطع‌نامه‌ای که از سوی دولت آلمان تسهیل و تنظیم شده، مورد بررسی و رأی‌گیری قرار خواهد گرفت. به گفته‌ی آقای فایق، این قطع‌نامه به‌شکل جامع به وضعیت همه جانبه افغانستان پرداخته و دربرگیرنده مجموعه‌ای از درخواست‌های مشخص از امارت اسلامی از جمله حقوق زنان و دختران، ایجاد یک ساختار سیاسی فراگیر از طریق گفت‌وگوهای ملی، تأکید بر صلح پایدار و ثبات سیاسی و تأمین امنیت در کشور، حمایت از روند رشد اقتصادی و توسعه پایدار، رسیدگی فوری به بحران بشری، توجه به وضعیت مهاجرین و فراهم‌سازی کمک‌های بشردوستانه اضطراری می باشد.

نصیر احمد فایق نماینده کرسی نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل«طبق برنامه، نمایندگان کشورهای عضو در این نشست سخنرانی‌هایی پیرامون وضعیت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی افغانستان ایراد خواهند کرد. هیأت نمایندگی افغانستان نیز در این نشست حضور خواهد داشت و بیانیه‌ای در مورد آخرین تحولات و وضعیت کنونی کشور ارائه خواهد نمود.
در پایان نشست، پیش‌نویس قطع‌نامه‌ای که توسط دولت آلمان تهیه و تسهیل شده، برای تصویب به رأی گذاشته خواهد شد. این قطع‌نامه به‌طور مفصل به ابعاد مختلف اوضاع افغانستان پرداخته است»

هرچند که امارت اسلامی در باره برگزاری این نشست چیزی نگفته است اما پیش از این همواره بر حضور نماینده حکومت سرپرست در این گونه نشست‌ها تاکید کرده بود.
در این راستا،برخی آگاهان معتقدند که همچو نشست ها بیشتر جنبه نمایشی دارد و تأثیر عملی چندانی بر وضعیت کشورهای بحران‌زده، از جمله افغانستان، ندارد.

نثار احمد شیرزی آگاه مسایل سیاسی «مجمع عمومی سازمان ملل در چهار سال گذشته نشست‌های زیادی برگزار کرده است. به شمول هفته گذشته هم یک نشست داشتند و نشست پیش‌رو هم ممکن است وقت‌ضایع‌کردن باشد، و شاید صرفاً برای جمع‌بندی و شناسایی بیشتر کشورها روی کاغذ یک اعلامیه صادر کنند.
اما کشور ها در مجمع عمومی سازمان ملل مطابق منافع خودشان تصمیم میگیرند ، و به نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل در حقیقت زیاد اهمیت داده نمی‌دهند»

نجیب الرحمن شمال آگاه روابط بین الملل«امیدوار هستیم قطعنامه‌ای که قرار است از سوی کشور آلمان به رأی‌گیری گذاشته شود، مورد تأیید کشورهای عضو قرار بگیرد، تا زمینه‌ای فراهم شود برای رسیدگی به چالش‌های سیاسی، اجتماعی، امنیتی و به‌ویژه بحران‌های بشری و وضعیت مهاجرین که نیازمند توجه فوری و جدی است».

گفتنی است که این نشست به‌عنوان هشتاد و سومین اجلاس عمومی در جریان هفتاد و نهمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل برگزار می‌شود و دومین نشستی است که به‌طور ویژه برای بررسی وضعیت افغانستان برگزار می‌گردد.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی