خبرگزاری آفاق، کابل: محمد صادق خان، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان میگوید که اگر امارت اسلامی در برابر «تیتیپی» اقدام نکند، تمام توافقات میان کابل و اسلام آباد لغو خواهد شد و هیچ پیشرفتی در هیچ زمینهای صورت نخواهد گرفت.
آقای خان که به روز (دوشنبه، ۱۸حمل) در سیمیناری در اسلامآباد صحبت میکرد، افزود: «تحریک طالبان پاکستان نقطه بحرانی روابط میان افغانستان و پاکستان است و ما باید راهحلی برای آن پیدا کنیم.»
محمد صادق همچنان تصریح کرد که مساله «تیتیپی» در اولویت مذاکرات میان افغانستان و پاکستان باید قرار گیرد و به این موضوع به گونه جدی رسیدگی شود.
نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان در بخشی از سخنانش تاکید کرد که کشورش میتواند به افغانستان کمک زیادی کند؛ اما به شرطی که تروریزم مهار شود و کابل در این زمینه با اسلامآباد همکاری کند.
همزمان با این، محمد اسحاقدار، وزیر خارجه پاکستان در یک تماس تلفنی با مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا در پیوند به وضعیت افغانستان گفتوگو کرد.
وزارت خارجه پاکستان به روز (دوشنبه، ۱۸حمل) با نشر اعلامیهای گفته که وزیر خارجه امریکا به ضرورت حل موضوع تجهیزات بجامانده امریکایی در افغانستان موافقت کردهاست.
گفتنیست که این وزارت، جزییات بیشتری این گفتوگو را نشر نکردهاست.
این در حالیست که امارت اسلامی همواره حضور «تیتیپی» در افغانستان را رد کرده و گفته است که این مساله داخلی پاکستان است و کابل به هیچ گروهی اجازه نمیدهد که از خاک افغانستان برضد کشورها استفاده کنند.
سخنگویان امارت اسلامی بارها تاکید کردهاند که تجهیزات بجامانده امریکایی در افغانستان «غنیمت جنگی» است و به هیچ صورت به امریکا بازگردانده نمیشود.
حال پرسش این است که چرا پاکستان به برگرداندن تجهیزات بجامانده امریکایی در افغانستان به ایالات متحده علاقهمند است و همواره ادعای حضور «تیتیپی» در افغانستان را مطرح میکند؟
احمدخان اندر، آگاه مسایل نظامی در پاسخ به این پرسش به خبرگزاری آفاق گفت: « تیتیپی پدیدهی پاکستانی است، صادق خان بجای انداختن برف بامش بالای افغانستان به فوج و استخبارات خویش مراجعه کند تا گروههای تروریستی را تربیه نکنند. افغانها در طول پنجاه سال قربانی تروریزم بوده اند و در آن دست همین پاکستان دخیل بوده است. پاکستان باید از دسایس علیه افغانستان دست بردارد.»
عبدالصادق حمیدزوی، کارشناس مسایل سیاسی گفت: «کشورهای که میخواهند تجهیزات بجامانده امریکایی در افغانستان به ایالات متحده بازگردانده شود، خواهان یک نظام ضعیف در افغانستان اند و نمیخواهند که در کشور ما یک نظام مقتدر حاکم باشد.»
این در حالیست که مقامهای پاکستانی در این اواخر اتهامهای زیادی را حتا در ستیجهای بینالمللی در برابر افغانستان مطرح میکنند که برای آن هیچ سند و شواهدی نیز در اختیار ندارد.