آینده روابط امارت اسلامی و امریکا؛ سفارت‌ها در کابل و واشنگتن چه زمانی باز می‌شوند؟

نشریه واشنگتن اگزماینر از قول سخنگویان وزارت خارجه و شورای امنیت ملی امریکا گزارش داده است که امریکا برنامه‌ای برای بازگشایی سفارت خود در کابل ندارد و هیچ بحثی در این زمینه در جریان نیست.

تیمی بروس سخنگوی وزارت خارجه امریکا اضافه کرد: «ایالات متحده هیچ نهادی را به عنوان دولت افغانستان به رسمیت نمی‌شناسد و بنابراین برنامه‌ای برای تجویز بازگشایی سفارت خود ندارد.»

جیمز هویت سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا در این زمینه چنین گفت:«ما هیچ تعهدی در مورد سفارت افغانستان در واشنگتن نپذیرفته‌ایم و هیچ بحثی در مورد وضعیت محوطه سفارت امریکا در کابل در جریان نیست.»

اگرچه امارت اسلامی تاکنون در خصوص این گزارش واکنشی نداشته است؛ پیش از این اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، به تاریخ (۱۱ حمل، ۱۴۰۴) در گفت‌وگو با خبرگزای آفاق خواستار بازگشایی سفارت امریکا در کابل و واگذاری سفارت افغانستان در واشنگتن به امارت اسلامی شده بود.

آقای مجاهد تصریح کرد: «ما خواهان این هستیم که سفارت افغانستان در امریکا به دلیل اینکه افغان‌های زیادی در امریکا زندگی می‌کنند و به خدمات قنسولی نیاز دارند، اجازه داده شود که فعالیت‌های خود را آغاز کند. همچنان در کابل نیز منتظر هستیم که سفارت امریکا فعال باشد، همان‌گونه که کشورهای دیگر سفارت‌های خود را دارند و فعالیت دیپلماتیک انجام می‌دهند، ما می‌خواهیم امریکا نیز در چنین حالتی قرار گیرد.»

در همین حال، محمد زلمی افغانیار کارشناس مسایل سیاسی معتقد است که عدم مداخله و برقراری تعامل مثبت با همه کشورهای جهان، از جمله امریکا، از اولویت‌های سیاست خارجی امارت اسلامی به شمار می‌رود.

آقای افغانیار خاطر نشان کرد: «حکومت افغانستان سیاست عدم مداخله در امور کشورها و امنیت را به جهان اعلام کرده و حتی اظهار داشته که به شمول امریکا، با تمام کشورهای جهان حاضر است تعاملات دیپلماتیک و سیاسی داشته باشد. اینکه سخنگویان نهادهای امریکایی چرا چنین این اظهاراتی داشته‌اند، دلیل آن نزد خودشان است؛ اما مهم این است که افغانستان برای جهان تهدید نیست و امریکایی‌ها تلاش می‌کنند برای تطبیق استراتژی‌ها و منافع خودشان، برنامه‌های خصمانه‌ای را برای افغانستان داشته باشند.»

در حال حاضر، روابط دیپلماتیک امارت اسلامی و امریکا تحت تأثیر مسایل سیاسی و حقوق بشر  قرار دارد. بازگشایی سفارت ایالات متحده در کابل می‌تواند گامی مهم در جهت بازسازی روابط میان دو کشور و تحکیم تعاملات بین‌المللی افغانستان باشد، اما باید دید که این روند چگونه و تحت چه شرایطی به پیش خواهد رفت.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی