نشست شورای اتلانتیک برای بازنگری سیاست امریکا در قبال افغانستان

شورای آتلانتیک با حضور شماری از دیپلماتان ، پژوهش‌گران ارشد و کارشناسان سیاست خارجی، نشستی را برای بررسی سیاست‌های ایالات متحده در قبال افغانستان برگزار می‌کند.

این نشست به همکاری مشترک بنیاد آندیانا، ۱۳ ماه می سال روان میلادی، تحت عنوان “بازنگری در رویکردهای سیاست ایالات متحده در افغانستان” برگزار خواهد شد.

بر اساس اعلامیه این شورا، در این نشست به تحلیل تحولات سیاسی و امنیتی در حال تغییر افغانستان و تأثیر آن بر منافع استراتژیک ایالات متحده پرداخته می‌شود.

گفتنی است که تعاملات ایالات متحده و امارت اسلامی در زمینه‌های مبارزه با هراس‌افگنی، کمک‌های بشردوستانه و آزادی زندانیان نیز بخشی از موضوعات مورد بررسی در این نشست خواهد بود.

گرافیک :بخشی از اعلامیه شورای اتلانتیک

« میان مقام‌های امریکایی و حکومت سرپرست در زمینه‌هایی چون مبارزه با هراس‌افگنی، ارایه‌ی کمک‌های بشردوستانه و آزادی زندانی‌ها تعاملاتی صورت گرفته است؛ اما با این وجود، هنوز یک رویکرد منسجم و بلندمدت در این رابطه شکل نگرفته است.»

سمیر آنگار آگاه مسایل سیاسی«شورای آتلانتیک با برگزاری نشست‌های تخصصی میان کارشناسان، مقامات دولتی و نمایندگان منطقه‌ای، می‌تواند نقش مهمی در تسهیل گفت‌وگوها درباره تحولات افغانستان ایفا کند. نتیجه این گفت‌وگوها، تأثیرات مستقیم بر سیاست‌گذاری‌های آینده ایالات متحده در قبال افغانستان خواهد داشت.»

در همین راستا، برخی آگاهان معتقدند که شورای آتلانتیک با توجه به جایگاه ویژه‌اش در سیاست‌های جهانی، می‌تواند نقشی کلیدی در حل و فصل مسایل افغانستان ایفا کند.

عزیز معارج دیپلومات پیشین می گوید:«شورای آتلانتیک در سطح جهانی، به‌ویژه در کشورهای غربی و اعضای ناتو، از اعتبار ویژه‌ای برخوردار است. این شورا می‌تواند نقش بسیار سازنده‌ای در گفت‌وگوهای بین‌المللی، به‌ویژه در مورد افغانستان و سیاست‌های ایالات متحده در قبال این کشور، ایفا کند. سیاست‌ها و تصمیمات امریکا در افغانستان تأثیرات گسترده‌ای دارند و شورای آتلانتیک می‌تواند به‌عنوان یک پلتفرم مهم برای تبادل نظر و بررسی این سیاست‌ها عمل کند»

معین گل سمکنی آگاه مسایل سیاسی گفت:«شورای اتلانتیک می‌تواند در مواد مختلف به افغانستان موثر واقع شود چرا که انگلستان و آمریکا همواره خلاف جنگ و نا امنی در افغانستان است این خود به معنی پشتیبانی از حکومت سرپرست است و این شورا می‌تواند بین امریکا، غرب و افغانستان بجای رویا رویی روی یک تعامل کار می‌کند که می‌تواند به نفع حکومت و مردم افغانستان باشد.»

گفتنی است که، شورای آتلانتیک در سال ۱۹۶۱ در واشنگتن دی‌سی تأسیس شد. این نهاد غیرانتفاعی و غیرحزبی با هدف تقویت همکاری میان ایالات متحده و متحدانش به‌ویژه اعضای ناتو ایجاد شده است. شورای آتلانتیک در حوزه‌هایی چون امنیت بین‌المللی، سیاست خارجی، اقتصاد جهانی، انرژی، فناوری و تحولات منطقه‌ای فعالیت می‌کند و از طریق نشست‌ها، پژوهش‌ها و گفت‌وگوهای تخصصی بر سیاست‌گذاری‌های جهانی تأثیر می‌گذارد.

شورای آتلانتیک یکی از اندیشکده‌های معتبر بین‌المللی است که در سیاست‌گذاری‌های کلان ایالات متحده و متحدانش تأثیرگذار بوده و نقش مهمی در تحلیل و جهت‌دهی به تحولات جهانی دارد.
این شورا با برگزاری نشست‌های تخصصی و گردهم‌آوردن کارشناسان، مقامات دولتی، و نمایندگان منطقه‌ای، بستری برای گفت‌وگوهای عمیق و هدفمند در مورد موضوعات حساس از جمله وضعیت افغانستان فراهم می‌کند.

تأثیر شورای آتلانتیک بر افغانستان بیشتر از بُعد فکری و سیاست‌گذاری قابل بررسی است. تحلیل‌ها و پیشنهاداتی که از دل این نشست‌ها بیرون می‌آید، می‌تواند در شکل‌دهی به سیاست‌های آینده ایالات متحده و غرب در قبال افغانستان نقشی محوری داشته باشد.
این شورا همچنین به‌عنوان پلی میان دیدگاه‌های جهانی و واقعیت‌های میدانی عمل می‌کند و می‌تواند با انعکاس صدای نمایندگان افغان، به اتخاذ تصمیمات واقع‌بینانه‌تر کمک نماید.

در شرایطی که افغانستان در مرحله‌ گذار و بی‌ثباتی سیاسی به‌سر می‌برد، تعامل فعال با نهادهایی چون شورای آتلانتیک می‌تواند فرصت‌هایی برای طرح دیدگاه‌ها، جلب حمایت‌های بین‌المللی، و کاهش انزوای سیاسی کشور فراهم آورد.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی