نامه‌ای اعتراضی پاکستان به سفارت امارت اسلامی در اسلام‌آباد؛ محتوای نامه خبر از چه می‌دهد؟

خبرگزاری آفاق؛ کابل: منابع دیپلماتیک از پاکستان به خبرگزاری آفاق می‌گویند که وزارت خارجه این کشور، نامه‌ی اعتراضی به سفارت امارت اسلامی در اسلام‌آباد فرستاده است.

هرچند منابع از ارایه‌ی جزییات بیشتر خودداری می‌کنند اما می‌افزایند که طرف پاکستانی در این نامه یک‌بار دیگر به‌گونه رسمی ادعا کرده‌است که مهاجمان دخیل در حمله به قطار «جعفر اکسپرس» در بلوچستان با هم‌دستان خود در افغانستان در تماس بوده‌اند.

سفارت امارت اسلامی در اسلام‌آباد تاکنون به‌گونه رسمی در پیوند به این نامه چیزی نگفته است؛ اما پیشتر، امارت اسلامی این ادعای مقام‌های پاکستانی را تکذیب و آنرا بی‌اساس خوانده بود.

امارت اسلامی همچنان گفته بود که اسلام‌آباد در تلاش است تا ناکامی‌های امنیتی خود را پنهان کند و گروه‌های مسلح مخالف پاکستان در داخل خاک این کشور فعالیت دارند و نسبت دادن آن‌ها به افغانستان منطقی نیست.

هم‌زمان با این، اسلام‌آباد در کنار افغانستان به هند نیز انگشت انتقاد بلند کرده‌است؛ سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفته بود که هند در حمله به قطار «جعفر اکسپرس» دست دارد و اطلاعات استخباراتی این کشور نشان می‌دهد که به گونه مستقیم عناصری مستقر در هند در این قضیه دخالت داشته اند.

پس از متهم‌شدن هم‌زمان افغانستان و هند از سوی پاکستان در مساله حمله به قطار «جعفر اکسپرس» پرسش‌ها این‌گونه مطرح می‌شود که چگونه ممکن است در یک حمله دو کشور دخالت داشته باشند.

کارشناسان مسایل سیاسی و امنیتی در پاسخ به این پرسش تصریح کردند که وضعیت امنیتی پاکستان با گذشت هر روز شکننده‌تر می‌شود و دستگاه استخباراتی این کشور برای کتمان ضعف استخباراتی و امنیتی خود دست به شایعه‌پراکنی می‌زنند و می‌خواهند تا با این ترفند، ذهنیت‌های عامه در کشورشان را منحرف کنند.

 

شبه‌نظامیان «ارتش آزدی‌بخش بلوچ» به روز (سه‌شنبه، ۲۱حوت) به قطار «جعفر اکسپرس» که حامل بیش از ۴۰۰ مسافر بود، حمله کردند و با زخمی کردن راننده قطار، شماری از مسافران را گروگان گرفتند و سپس آنان را در گذرگاه کوهستانی بولان در جنوب شرق پاکستان ربودند.

عملیات نظامی نیروهای امنیتی و ارتش پاکستان کمی بعد از گروگان گرفته‌شدن مسافران این قطار آغاز شد.

شورشیان خواستار آزادی زندانیان بلوچ از سوی دولت پاکستان و مبادله آنان با گروگان‌ها بودند.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی