سردرگمی در سیاست دوپهلوی پاکستان؛ چرا خطاهای اسلام‌آباد در حال افزایش است؟

خبرگزاری آفاق؛ کابل: مولانا فضل‌الرحمان، رهبر جمعیت علمای اسلام پاکستان می‌گوید که جنگ به نفع افغانستان و پاکستان نیست و برای تامین صلح و ثبات در افغانستان به یک استراتژی جامع نیاز است.

آقای رحمان در گفت‌وگو با یک رسانه‌ی پاکستانی با اشاره به تنش‌های اخیر میان کابل و اسلام‌آباد از مقام‌های پاکستانی خواسته است که تا در رویارویی و درگیری احتمالی با امارت اسلامی از احتیاط کار گیرند.

رهبر جمعیت علمای اسلام پاکستان، رشد تروریزم را نتیجه‌ی اشتباه‌های اسلام‌آباد دانسته و گفته که این پدیده پیشینه تاریخی دارد و خطاهای دولت پاکستان در این زمینه نقش اساسی داشته است.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، به روز ( چهارشنبه، ۲۹حوت، ۱۴۰۳) با ادعای حضور جنگجویان «تی‌تی‌پی» در افغانستان، از احتمال حمله به خاک افغانستان سخن گفت.

آقای آصف تاکید کرد که در صورت ضرورت برای رویارویی با تهدیدهای امنیتی، وارد خاک افغانستان خواهد شد و به گفته وی «دشمن» پاکستان را در هرجا که باشد دنبال خواهد کرد.

در سویی دیگر، امارت اسلامی همواره گفته است گروه‌های که کشورهای همسایه به شمول پاکستان را آسیب بزند در خاک افغانستان حضور ندارند و این ادعاها بی‌اساس است.

در کنار این، علی امین گنداپور، وزیر اعلی خیبرپختونخوا، می‌گوید که برای حل مسایل میان افغانستان و پاکستان گفت‌وگو باید کرد.

او در گفت‌وگو با خبرنگاران در اسلام‌آباد همچنان از حکومت فدرال پاکستان خواست که مسوولیت رسمی گفت‌وگو با امارت اسلامی را به او واگذار کند.

آقای گنداپور تاکید کرده که تنها راه ممکن برای دستیابی به صلح در خیبرپختونخوا گفت‌وگو با امارت اسلامی است.

وزیر اعلی خیبر پختنونخوا همچنان اعلام کرده که او پس از مشوره با مشاوران قبایلی طرح صلحی را تهیه کرده و آنرا به وزارت خارجه و وزارت داخله پاکستان سپرده است.

این در حالیست که هرازگاهی تنش‌ها میان کابل و اسلام آباد در حال نوسان است و تلاش‌ها برای حل آن نیز صورت می‌گیرد.

در تازه‌ترین مورد، محمد صادق خان، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان برای حل مسایل میان میان دو کشور در کابل حضور دارد و با شماری از مقام‌های امارت اسلامی دیدارهای نیز داشته است.

این دومین سفر آقای صادق به کابل در کمتر از سه ماه اخیر محسوب می‌شود در حالی که روابط میان دو همسایه در یک ماه گذشته متشنج شده است.

به تازه‌گی یکی از اختلاف‌های جدید میان دو طرف، درگیری‌هایی در اطراف گذرگاه تورخم نزدیک به یک ماه پیش بود که تلفاتی را نیز به هر دو طرف بجا گذاشت.

طرف پاکستان پس از این درگیری‌ها، گذرگاه تورخم را بست و فشارها بر مهاجران را بیشتر کرد.

کارشناسان حوزه سیاست به این باور اند که پاکستان کشوری است که با چالش‌های فراوان داخلی روبه رو است و برای انحراف اذهان عامه این کشور، هرازگاهی فشارها بر مهاجران را افزایش می‌دهد و با همسایه‌ها، از جمله افغانستان به درگیری می‌پردازد؛ چیزی که باعث شد حتا مولانا فضل‌الرحمان، رهبر جمعیت علمای اسلام پاکستان و برخی از مقام‌های ارشد این کشور از سیاست د پهلوی اسلام‌آباد در قبال کابل انتقاد کنند.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی