هزینه جنگ‌ های امریکا در خاورمیانه و افغانستان چقدر بوده است؟

الجزیره به گزارش تحت عنوان “هزینه جنگ‌ های امریکا در خاورمیانه و افغانستان چقدر بوده است؟” پرداخته است، گزارشی که بر محور سه مورد متمرکز شده است – تلفات انسانی جنگ های دو دهه امریکا، هزینه های اقتصادی آن و حمایت از اسراییل.

این شبکه خبری با اشاره به دخالت چند دهه ای امریکا در خاورمیانه، با بمباران سه سایت هسته ای ایران از جمله فردو، نطنز و اصفهان، یکبار دیگر گسترش یافته است – حمله که به گفته رییس ستاد مشترک ارتش امریکا، با هفت بمب افگن رادارگریز بی۲ که هر کدام نزدیک به ۲.۱میلیارد دالر ارزش دارند و با پرتاب حداقل ۱۴ بمب سنگرشکن میلیون ها دالری، صورت گرفته است.

الجزیره در بخشی از این گزارش اختصاصی، از تلفات انسانی و هزینه های مالی جنگ به رهبری امریکا در افغانستان و کشور های خاورمیانه پرده برداشته است.

تلفات انسانی جنگ به رهبری امریکا:

الجزیره در این گزارش به استناد به تحلیل موسسه امور بین الملل واتسون دانشگاه براون، نگاشته است که جنگ های به رهبری امریکا از سال ۲۰۰۱ و پس از ۱۱ سپتامبر، به گونه مستقیم منجر به مرگ نزدیک به ۹۴۰ هزار تن در افغانستان، پاکستان، عراق، سوریه، یمن و سایر مناطق جنگی دیگر شده است.

 تعداد کشته شده‌گان غیر مستقیم جنگ امریکا که ناشی از عدم دسترسی به غذا، مراقبت های صحی و یا بیماری های مرتبط به جنگ نبوده، میان ۳.۶ تا ۳.۸میلیون تن تخمین زده شده است که تعداد کل مرگ و میر مستقیم و غیر مستقیم به ۴.۵ تا ۴.۷ میلیون تن میرسد. همزمان، ۷۰۵۲ سرباز، ۸۱۸۹ پیمانکار، و ۱۴۸۷۴ نیروی متحد امریکا نیز کشته شدند.

امریکا در هفتم اکتوبر سال ۲۰۰۱ به بهانه مبارزه با هراس افگنی وارد افغانستان شد، حکومت آن زمان امارت اسلامی فرو پاشید و پس از کنفرانس بن همان سال، حکومت موقت به رهبری حامد کرزی شکل گرفت، اما اندکی نگذشت که افغانستان وارد مرحله تازه از نبرد ها شد. الجزیره در این گزارش آمار قربانیان جنگ به رهبری امریکا در افغانستان از سال ۲۰۰۱ الی ۲۰۲۱ را ۲۴۳ هزار شمرده است که در این میان، ۷۸۵۲۶ نیروی امنیتی و پولیس، ۸۵۷۳۱ نیروی مخالف، ۷۰۴۱۸ فرد ملکی و غیرنظامی افغان کشته شده اند.

در کمتر از دو سال حمله امریکا به افغانستان و در حالیکه جنگ آن در کشور ادامه داشت، واشنگتن همزمان در سال ۲۰۰۳ بخاطر سرنگونی حکومت صدام حسین و از بین بردن سلاح کشتار جمعی به عراق نیز هجوم برد. با هجوم امریکا به عراق، حکومت صدام حسین سرنگون و وی به دار آویخته شد، اما گزارش ها میرسانند که هیچگاه سلاح کشتار جمعی که از اهداف اساسی امریکا در عراق بود، یافت نشد. بر بنیاد گزارش الجزیره، ۵۱۴۸۳ نیروی امنیتی عراق، ۶۷۰۶۵ نیروی مخالف و ۱۳۸۹۴۷ فرد ملکی که بیشترین تلفات در مناطق جنگی بوده، در جنگ به رهبری امریکا کشته شدند. جنگ های بیش از بیست سال امریکا، به گونه مستقیم منجر به کشته شدن نزدیک به ۹۴۰ هزار تن شده و بیش از نیم میلیون قربانیان مستقیم جنگ به رهبری امریکا، درعراق و افغانستان بوده. الجزیره در سلسله ارایه آمار های قربانیان جنگ به رهبری امریکا در خاورمیانه، به تلفات انسانی در یمن و سوریه نیز اشاره کرده است. از سال ۲۰۱۴ الی ۲۰۲۱، در مجموع ۲۶۹ هزار تن در سوریه که شامل نیروهای امنیتی، مخالفان و غیر نظامیان میشود، کشته شده اند در حالیکه این شمار در یمن که شامل نیروهای مخالف و غیر نظامیان استند، به ۱۱۲ هزار تن میرسد. الجزیره، همه یی این قربانیان در این کشور ها را کشته شده گان مستقیم در جنگ به رهبری امریکا دانسته و آنهای که به گونه غیر مستقیم قربانی شده اند و ناشی از عدم دسترسی به غذا، خدمات صحی و بیماری های ناشی از جنگ نبوده، شامل این آمار نیستند.

هزینه‌های اقتصادی جنگ‌های امریکا:

ایالات متحده، در بیش از دو دهه، نزدیک به ۵.۸ تریلیون دالر را برای تامین مالی جنگ های خود، هزینه کرده است که از این میان، ۲.۱ تریلیون دالر هزینه وزارت دفاع، ۱.۱ تریلیون  هزینه وزارت امنیت داخلی، ۸۸۴ میلیارد برای افزایش بودجه فعالیت های مرتبط به وزارت دفاع، ۵۶۴ میلیارد برای مراقبت های صحی کهنه سربازان و یک تریلیون دالر برای پرداخت وام های گرفته شده برای تامین مالی جنگ، هزینه شده است.

 گزارش الجزیره می افزاید که علاوه بر ۵.۸ تریلیون دالری که تاکنون هزینه شده است، انتظار میرود واشنگتن حداقل ۲.۲ تریلیون دلار برای تعهدات مربوط به مراقبت از کهنه سربازان در طول ۳۰ سال آینده هزینه کند که این رقم، کل هزینه تخمینی جنگ ‌های امریکا از سال ۲۰۰۱ را به ۸ تریلیون دالر میرساند.

بر اساس این گزارش، امریکا بیش از هر کشور دیگر در جهان و نزدیک به سه برابر از چین و تقریبا هفت برابر بیشتر از روسیه، بر ارتش خود هزینه میکند. بر اساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بین المللی استهکلم، واشنگتن در سال ۲۰۲۴، ۹۹۷ میلیارد دالر هزینه ارتش خود کرده است که این رقم، ۳۷ در صد از تمام هزینه های نظامی جهان را تشکیل میدهد. در میان ۱۰ کشور با هزینه بیشتر روی ارتش در سال ۲۰۲۴، پس از امریکا، چین، روسیه، آلمان، هند، انگلستان، عربستان سعودی، اوکراین، فرانسه، و جاپان قرار دارند.

“امریکا نسل ‌کشی اسرائیل در غزه را تأمین مالی میکند”

الجزیره در این گزارش به نقل از موسسه واتسون دانشگاه براون میگوید، اسراییل بزرگترین دریافت کننده کمک های خارجی امریکا بوده است و با توجه به احتساب تورم دالر، از سال ۱۹۵۹ الی ۲۰۲۴میلادی، حداقل ۲۵۱.۲ میلیارد دالر دریافت کرده است. از سال ۲۰۱۶، واشنگتن طبق یک تفاهم‌ نامه ۱۰ ساله که تا سال ۲۰۲۸ اعتبار دارد، سالانه ۳.۸ میلیارد دلار به اسراییل کمک میکند. بیشتر این مبلغ به عنوان تأمین مالی نظامی خارجی اختصاص داده شده است.

با این حال، پس از حملات اکتبر ۲۰۲۳ حماس بر اسراییل، امریکا ۱۷.۹ میلیارد دالر کمک نظامی اضافی به اسراییل ارایه داده است که تا اکنون به بالاترین رقم سالانه شمرده میشود.

 این کمک شامل ۶.۸ میلیارد دلار تأمین مالی نظامی، ۴.۵ میلیارد دلار برای دفاع موشکی و ۴.۴ میلیارد دالر برای تامین مجدد تسلیحات اسراییل از ذخایر ایالات متحده است.

با تامین مالی و نظامی امریکا، جنگ و نسل کشی اسراییل در غزه جریان دارد. تا پخش گزارش الجزیره به تاریخ ۲۴ جون سال ۲۰۲۵، ۵۶۵۰۰ تن به شمول زنان و کودکان در حملات اسراییل که از سوی امریکا حمایت میشود، جان باخته اند و ۱۳۱۸۴۸ تن دیگر زخمی شده اند. تنها از زمان نقض آتش بس از سوی اسراییل (۱۸ مارچ.۲۰۲۵) ۵۷۵۹ تن جان باخته و ۱۹۸۰۷ تن دیگر نیز زخمی شده اند.

این در حالیست که امریکا سه بار در نشست شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامه ها برای آتش بس در نوار غزه را ویتو کرده است و حملات و نسل کشی اسراییل در غزه هنوز بی وقفه جریان دارد.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی