غزه، جای که بیش از بیست ماه است از زمین و آسمان بر مردم ستمدیده و مظلوم آتش میبارد.
صدا و تصویر….
ارتش رژیم اسراییل در پاسخ به عملیات جنبش حماس در جنوب اسرائیل، دست به بمباران سراسری تمام مناطق غزه زد؛ آنهم بیهیچ تفکیکی میان غیرنظامی و نظامی، میان کودک و رزمنده، میان پناهگاه و پایگاه.
در نخستین روزهای حمله، رژیم اسراییل مواضع حیاتی از جمله شفاخانهها، مکاتب، زیرساختهای آب و برق، مراکز کمکهای بشردوستانه و حتی کاروانهای امدادی را مورد حملات خود قرار داد. آنچه در این بمبارانها هدف قرار گرفت، تنها ساختمانها نبودند؛ بلکه زندگی انسانها، امید یک ملت و آیندهی نسلها به آتش کشیده شد.
اما اگر بمباران شهرها و زیرساختها چهره بیرونی جنگ است، فاجعهی درونی و پنهانتر آن، قحطی و گرسنگیست که اکنون مانند خنجری در جان مردم غزه فرو رفته است.
بنا بر آخرین آمار منابع رسمی در غزه، تعداد شهدای فلسطینی به حدود ۶۰ هزار نفر رسیده است؛ آماری که هر روز افزایش مییابد. از این میان، ۱۸ هزار تن کودکاند؛ کودکانی که در خانه، در بستر خواب، در آغوش مادر یا در صف نان و آب هدف حملات هوایی رژیم اسراییل قرار گرفتند.
گفته میشود که بین ۵۰ تا ۸۰ درصد جانباختگان این حملات، زنان و کودکاناند؛ انسانهای بیدفاعی که حتی فرصت فرار یا پناهگرفتن را نیافتند.
فضل هادی وزین عالم دین” اقداماتی که از سوی رژیم صهیونیستی اسرائیل علیه مردم فلسطین در نوار غزه اعمال میشود، هیچ تعریفی جز جنایات جنگی ندارد. این رژیم با کشتار زنان، کودکان و غیرنظامیان بیگناه و تخریب کامل زیرساختهای شهری منطقهای با بیش از دو میلیون جمعیت، مرتکب فجایعی شده است که در تاریخ معاصر بیسابقه است.این جنایات نه تنها از سوی همه ادیان، بلکه از دیدگاه ارزشهای انسانی نیز بهشدت محکوم است. اکنون زمانی فرا رسیده که تمامی انسانهای آزاداندیش در سراسر جهان، علیه این جنایات جنگی رژیم صهیونیستی و حامیان آن بایستند، و برای توقف این اقدامات که لکه ننگی بر پیشانی بشریت است، متحد شوند”
بر بنیاد گزارش ها در ماههای اخیر، حتی صفهای توزیع کمکهای بشردوستانه نیز از آماج حملات ارتش اسراییل در امان نماندهاند. تنها از ماه می سال جاری تاکنون، ۸۷۷ نفر در حالی هدف گلوله قرار گرفتند که برای گرفتن غذا و آب در صف ایستاده بودند.
بسیاری از این قربانیان، کودکانی بودند که تنها برای یافتن لقمهای نان آمده بودند، اما با پیکرهای خونآلود به خانه برگردانیده شدند.
کودکان، بیش از همه قربانی قحطی و گرسنکیاند. تصویر نوزادانی که بر اثر سوءتغذیه به اسکلتهای زنده شباهت دارند، امروز در صفحات خبری جهان نقش بستهاند.
بر اساس آمار سازمانهای صحی در غزه، ۲.۱ میلیون نفر از جمعیت این منطقه در آستانه قحطی مطلق قرار دارند. کمکهای غذایی بهشدت محدود شده و واردات حتی ضروریترین اقلام انسانی نیز یا متوقف شده یا بهسختی صورت میگیرد. در این میان، ۷۶ کودک تنها بهدلیل گرسنگی جان باختهاند؛ نه در جنگ، نه در بمباران، بلکه فقط بهدلیل نداشتن غذا، یا حتی جرعهای آب.
در حال حاضر، ۵۸۰۰ کودک بهطور رسمی دچار سوءتغذیه شدید شدهاند و از این میان، وضعیت صحی بیش از ۱۰۰۰ کودک بحرانی گزارش شده است.
حسیب الله حنفی عالم دین”آنچه رژیم صهیونیستی اسرائیل امروز بر سر مردم فلسطین میآورد، ظلم، خشونت و جنگی آشکار است که دیگر بر هیچکس در جهان پوشیده نیست. سکوت جهان اسلام در برابر این وضعیت نیز تأسفبار و نگرانکننده است. شهادت کودکان و زنان بیگناه در غزه، آشکارا نقض قوانین اسلامی و انسانی است. از اینرو، بر کشورهای اسلامی و بهویژه نهادهایی که در حوزه حقوق بشر فعالیت دارند، واجب است که در برابر این ظلم بایستند و علیه جنایات رژیم صهیونیستی، موضعی قاطع و روشن اتخاذ کنند”
در چنین شرایطی، مسئلهی آتشبس بارها مطرح شد. اما هر بار، یا از سوی اسرائیل رد شد، یا بهصورت نمایشی و مقطعی اجرا گردید و باز هم حملات در همان ساعات بهاصطلاح “توقف” ادامه پیدا کرد. جامعهی جهانی، در ظاهر از آتشبس انسانی سخن گفت، اما در عمل هیچ گامی برای توقف واقعی جنگ برنداشت.
افغانستان و ایران از جمله معدود کشورهای اسلامیاند که حملات وحشیانه رژیم اسراییل بر غزه را به شدت محکوم کردهاند.
امارت اسلامی، در اعلامیهای رسمی، بمباران، محاصره و گرسنگی زنان، کودکان و غیرنظامیان در غزه را با شدیدترین الفاظ محکوم کرده و این اقدامات را “جنایت جنگی و نسلکشی” عنوان کرده است.
امارت اسلامی از تمامی کشورهای اسلامی و قدرتهای مؤثر خواسته تا هرچه زودتر راههای کمکرسانی به مردم مظلوم غزه را باز کنند و در برابر این ستم بیسابقه، بیتفاوت نباشند.
حمد الله فطرت معاون سخنگوی امارت اسلامی می گوید که” امارت اسلامی افغانستان یکبار دیگر، مظالم صهیونیستهای اسرائیلی، فشار گرسنگی و محاصره و سرکوب افراد ملکی، استفاده از کمکرسانی به عنوان دام، بمباران و به شهادت رساندن زنان و کودکان را به شدیدترین الفاظ محکوم مینماید. امارت اسلامی از تمام امت مسلمان، کشورهای اسلامی و سایر جهت های موثر می خواهد که هرچه عاجل راه های رسانیدن کمک های بشری به کودکان و زنان مظلوم غزه را هموار سازند و در آنجا دیگر ظلم و جبر جاری را به پایان برسانند”
همزمان سخنگوی وزارت خارجه ایران، نیز با ابرازشدید، این اقدامات را نسلکشی و نقض آشکار حقوق بینالملل خوانده و تأکید کرده است که آنچه امروز در غزه رخ میدهد، استفاده ابزاری از گرسنگی، آب و دوا به عنوان سلاحی برای کشتار زنان و کودکان است.
اسماعیل بقایی افزود که جامعه جهانی در برابر این فجایع انسانی سکوتی سنگین اختیار کرده و وجدان بشری در وضعیت بیحسی مطلق قرار دارد.
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه ایران” آنچه در سرزمینهای اشغالی فلسطین طی دو سال گذشته رخ داده، چیزی جز یک نسلکشی بیسابقه و هولناک نیست. اما آنچه در ماههای اخیر به این روند تلخ افزوده شده، استفاده از غذا و آب به عنوان سلاحی برای کشتار زنان، مردان و کودکان فلسطینی است. بیش از ۱۴۰ روز است که غزه بهطور کامل در محاصره غذایی و دارویی قرار دارد؛ هیچ
محمولهای نه از غذا و نه از دوا و آب به داخل این منطقه وارد نشده است”
این در حالیست که بیش از ۶۵۰ روز از آغاز حملات همهجانبه رژیم اسراییل به نوار غزه میگذرد؛ حملاتی که با بمبارانهای کور و بیامان آغاز شد و با محاصرهی مرگبار غذا، دوا و کمکهای بشردوستانه ادامه یافت. آنچه در ابتدا واکنشی نظامی وانمود شد، بهسرعت به یک نسلکشی آشکار و حسابشده مبدل گردید فاجعهای که نهتنها از منظر حقوق بینالملل، بلکه از دیدگاه اخلاق و وجدان انسانی نیز، هیچ توجیهی ندارد و هیچ دفاعی نمیپذیرد.
غزه، در این مدت، به آزمایشگاه مرگ بدل شده است .