پس از نبرد سنگین چهار روزه، ارتش سودان، با عقب راندن نیروهای “پشتیبانی سریع” موفق شد وارد کاخ ریاستجمهوری این کشور شود. نیروهای پشتیبانی سریع به سمت منطقه “السوق العربی” در مرکز خارطوم عقبنشینی کردند. ارتش این کشور اعلام کرده که در حال تعقیب این نیروها است. در نبردهای اخیر، ارتش سودان بخشهای زیادی از خارطوم را از نیروهای “پشتیبانی سریع” پس گرفت.
برخی رسانههای بینالمللی گزارش دادهاند که چند روز آینده برای نبرد خارطوم سرنوشتساز است. آنها نوشتند که انتظار میرود نیروهای ارتش از چندین سو به سمت خارطوم حرکت کردهاند تا پایتخت را به طور کامل از حضور نیروهای پشتیبانی سریع پاک سازی کنند.
نبیل عبدالله سخنگوی ارتش سودان در بیانیهای که در تلویزیون دولتی این کشور پخش شد گفت که تا پاکسازی کامل نیروهای پشتیبانی سریع به پیشروی خویش ادامه میدهند. سخنگوی ارتش سودان افزود: «نیروهای ما با تخریب و نابودی کامل جنگجویان دشمن و تجهیزات شان، مقادیر زیادی سلاح و تجهیزات به دست آوردند. پاکسازی کامل همه کشور از وجود شبه نظامیان و طرفدارانشان، به پیشروی در همه جبههها ادامه خواهد داد.»
در اپریل ۲۰۲۳، نیروهای شبه نظامی با آغاز درگیریها بین ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع، کنترل کاخ ریاست جمهوری سودان را به دست گرفتند و دولت تحت حمایت ارتش به بندر سودان فرار کرد. در ماههای اخیر، با افزایش حضور ارتش در خارطوم، درگیریهای شدیدی در منطقه مرکزی شهر، که کاخ ریاست جمهوری و وزارتخانهها در آن قرار دارند، جریان داشته است.
در ماههای اخیر، ارتش با پیشروی به سوی مرکز سودان و سپس تمرکز بر خارطوم، توانست محاصره دو ساله شبهنظامیان پشتیبانی سریع بر مقر فرماندهی مرکزی ارتش را بشکند.
به نظر میرسد که جنگ سودان از یک درگیری داخلی فراتر رفته است و اکنون به یک نبرد نیابتی پیچیده که در آن منافع متضاد منطقهای و بینالمللی درهم تنیده بدل شده است.
مداخلات خارجی، همراه با ضعف دیپلماسی بینالمللی، چشمانداز صلح را در این کشور تیره و بحران انسانی را تشدید کرده است، به طوری که بنا بر آمار سازمانهای امدادرسان بینالمللی، بیش از ۱۲ میلیون نفر آواره و میلیونها نفر در معرض قحطی قرار دارند.