فرمان اجرایی ترامپ برای تغییر قوانین انتخابات؛ چرا برخی ایالت‌ها پیروی نکردند؟

دونالد ترامپ، رییس جمهور امریکا، دیروز (سه‌شنبه، ۵حمل) برای تغییر قوانین انتخابات یک فرمان اجرایی را توشیح کرد.

در صورت اجرایی‌شدن فرمان، محدودیت‌های تازه‌ای بر رای‌گیری پستی و تایید شهروندی اعمال خواهد شد.

طبق این فرمان، وزارت عدلیه امریکا مکلف است، ایالت‌هایی را که بعد از روز انتخابات آرای پستی را شمارش می‌کنند، زیر فشار قرار دهد.

این اقدام، به‌طور ویژه ایالت‌های مثل کالیفرینا و آلاسکا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

دونالد ترامپ، در مراسم توشیح این فرمان گفت: «این تصمیم، گامی مهم برای اصلاح انتخابات در امریکا است. تقلب در انتخابات را پایان می‌دهیم.»

متخصصان انتخابات در امریکا گفته اند که این فرمان اجرایی ترامپ، در بسیاری موارد فاقد مبنای قانونی است و به احتمال زیاد در دادگاه رد خواهد شد.

در کنار این، برخی از ایالت‌ها اعلام کرده‌اند که از این فرمان پیروی نخواهند کرد؛ اما بر اساس این فرمان، ایالت‌هایی که قوانین تازه را نپذیرند، از سهم در بودجه فدرال محروم خواهند شد.

فرمان تازه اجرایی، همچنان کمیسیون کمک به انتخابات را موظف کرده‌است که مدرک شهروندی را به عنوان شرط ثبت‌نام رای‌دهندگان اضافه کند.

این در حالیست که گفت‌وگوها در مورد اصلاح قوانین انتخاباتی در کنگره نیز ادامه دارد.

دونالد ترامپ رییس جمهور امریکا در حالی به دنبال تغییر قوانین انتخابات امریکا است که وی بارها بدون ارایه‌ی سند، ادعا کرده که در انتخابات سال ۲۰۲۰ تقلب گسترده صورت گرفته است.

فرمان اجرایی یک دستور کتبی و ابزاری کلیدی در دست هر رییس جمهور امریکا است که توسط آن می‌خواهند تاثیر خود را بر سیاست‌های ایالات متحده را اعمال کنند که این فرمان نیازی به تایید کنگره ندارد.

اختیار صدور فرمان‌ها ریشه در «ماده دوم قانون اساسی» امریکا دارد که به وسیله آن اختیارات اجرایی به رییس جمهور ایالات متحده واگذار می‌کند.

حقوق‌دانان می‌گویند که فرمان اجرایی باید در محدوده قانون صادر شده باشد و از لحاظ نظری، هر یک از آنها از نظر شکلی و قانونی بودن توسط مشاور حقوقی بررسی شود و اگر فرمانی خارج از محدوده قابل قبول تلقی شود، می‌تواند مورد بررسی قانونی قرار گیرد.

مرکز قانون اساسی امریکا توضیح داده که کنگره همچنان می‌تواند قانونی را برای نادیده گرفتن فرمان اجرایی تصویب کند، اما رییس جمهور همچنان بر آن حق وتو دارد.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی