جنگ تعرفه‌ها میان چین و امریکا؛ چرا واشنگتن عقب‌نشینی کرد؟

خبرگزاری آفاق،کابل: در ادامه جنگ‌ تعرفه‌ها میان امریکا و چین، گمرک ایالات متحده با پخش خبرنامه‌ای اعلام کرده که محصولات الکترونیکی چینی به ویژه کامپیوتر و تلفن هوشمند شامل تعرفه‌های ۱۲۵ درصدی نمی‌شوند.

بر اساس خبرنامه، برخی ابزار الکترونیکی از جمله قطعات نیمه‌هادی نیز از ده درصد تعرفه‌ی اضافی که ترامپ وضع کرده بود، معاف می‌شوند.

لغو تصمیم اولیه‌ی دونالد ترامپ در برابر محصولات الکترونیکی چینی، با استقبال مصرف‌کنندگان امریکایی روبه رو شده است.

هم‌زمان با این، وزیر مالیه بریتانیا هشدار داد که تعرفه‌های جدید ایالات متحده امریکا، می‌توانند تاثیرات عمیقی بر اقتصاد جهانی بگذارد.

این مقام بریتانیایی تاکید کرده که کشورش به دنبال برقراری «رابطه‌ای جدید» با اتحادیه اروپا است در حالی که تعاملات تجاری با ایالات متحده را نیز ادامه می‌دهد.

جنگ بازرگانی چین و امریکا روز (چهارشنبه، ۲۰ حمل) با تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر افزایش ۱۲۵ درصدی تعرفه‌ها بر محصولات چینی اوج گرفت، پس از آن پکن اعلام کرد که عوارض گمرکی بر تمامی واردات امریکایی را به ۱۲۵ درصد می‌رساند.

گفتنی است که امریکایی‌ها در تلاش اند تا تصمیم اخیر رییس جمهور ایالات متحده را توجیه کنند، اما آگاهان اقتصادی تصمیم ترامپ را غیرمنطقی می‌خوانند و تاکید دارند که هیچ حساب و تعقلی در این تصمیم وجود ندارد.

برخی آگاهان این اقدام را نشانه‌ای از انعطافپذیری و واقع‌بینی در سیاست تجاری امریکا می‌دانند. به گفته آنان کاهش تعرفه‌ها می‌تواند به کاهش تورم در امریکا و بهبود روابط تجاری با شرکای اقتصادی مانند چین و اتحادیه اروپا کمک کند. آنان می افزایند که این تصمیم ممکن است به ثبات بازارهای جهانی و کاهش نگرانی‌های تجاری بین‌المللی منجر شود.

در سوی دیگر شماری از آگاهان اقتصادی به این باور استند که منتقدان ترامپ ممکن است این عقب نشینی را نشانه‌ای از شکست استراتژی تهاجمی او در جنگ تجاری بدانند.
برخی آگاهان هشدار می‌دهند که این اقدام ممکن است صرفاً یک تاکتیک کوتاه‌مدت برای کاهش فشارهای سیاسی داخلی باشد، نه تغییر واقعی در سیاست‌های اقتصادی. به گفته آنان احتمال بازگشت به تعرفه‌های بالا در صورت تغییر شرایط سیاسی یا اقتصادی همچنان وجود دارد.

برخی از این آگاهان، انصراف از افزایش تعرفه‌ها از جانب امریکا را نخستین عقب‌نشینی واشنگتن در جنگ تجاری در برابر چین عنوان می‌کنند.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی