ترامپ، پوتین و زلنسکی؛ صدای کی‌یف در هیاهوی مسکو – واشنگتن، شنیده خواهد شد؟

دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین رییسان جمهور امریکا و روسیه روز (سه‌شنبه، ۲۸ حوت) در تماس تلفنی بر سر توقف ۳۰ روزه‌‌ای حملات متقابل روسیه و اوکراین به زیرساخت‌های انرژی به توافق رسیدند. هنوز مشخص نشده است که این توافق از چه زمانی مرعی‌الاجرا خواهد شد.

انتظار می‌رفت که دو رییس‌جمهور به یک آتش‌بس همه‌جانبه به توافق برسند؛ اگرچه چنین نشد، اما محتمل است که توافق‌های حداقلی کنونی زمینه‌سازی آتش‌بس پایدار و عمومی در آینده شود.

سخنگوی کاخ سفید در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که دو رییس‌جمهور علاوه بر توافق بر سر آتش‌بس در بخش زیرساخت‌های انرژی، به آغاز مذاکرات درباره اجرای آتش‌بس در دریایی سیاه نیز توافق کرده‌اند. او همچنان از آغاز گفت‌وگوهای بیشتر برای دستیبای به آتش‌بس و صلح پایدار خبر داد.

همچنان، مقامات روسیه اظهار داشتند که امروز (چهار‌شنبه، ۲۹ حوت) ۱۷۵ اسیر جنگی میان دو طرف مبادله خواهد شد.

استقبال پوتین از ابتکار ترمپ مبنی بر توقف مؤقت حمله به تاسیسات انرژی

کاخ کرملین در بیانیه‌ای نوشت که ولادیمیر پوتین از ابتکار دونالد ترامپ مبنی بر توقف یک ماهه‌ای حمله به زیرساخت‌های انرژی استقبال کرد. در بیانیه کرملین آمده است: «در این گفت‌وگو، دونالد ترامپ پیشنهاد کرد که طرف‌های درگیر به مدت ۳۰ روز از حمله به تأسیسات انرژی یکدیگر خودداری کنند و ولادیمیر پوتین از این ابتکار استقبال کرد و بلافاصله به ارتش روسیه دستور لازم را داد.»

ترامپ این گفت‌وگو را “بسیار خوب و سازنده” توصیف کرد

دونالد ترامپ رییس‌جمهور امریکا در شبکه اجتماعی ثروث، گفت‌وگو با همتای روسی‌اش را خوب و سازنده توصیف کرد. ترامپ افزود: «گفتگوی تلفنی امروز من با رییس‌جمهور روسیه بسیار خوب بود. ما با یک آتش بس‌فوری در مورد تمام زیرساخت‌ها و مراکز انرژی موافقت کردیم، با این درک که ما به سرعت برای داشتن یک آتش بس کامل و در نهایت پایان دادن به این جنگ بسیار وحشتناک بین روسیه و اوکراین کار خواهیم کرد. اگر من رییس‌جمهور بودم این جنگ هرگز شروع نمی‌شد موارد زیادی از قرارداد صلح مورد بحث قرار گرفت، از جمله این واقعیت که هزاران سرباز کشته می‌شوند، و هر دو رییس‌جمهور پوتین و رییس‌جمهور زلنسکی دوست دارند که آن را پایان دهند. امیدوارم به خاطر بشریت این کار را انجام دهیم.»

زلنسکی: کی‌یف از هر طرح که به صلح پایدار و عادلانه منجر شود حمایت می‌کند

ولادیمیر زلنسکی رییس‌جمهور اوکراین در واکنش به گفت‌وگوی همتایان روسی و امریکایی خود در یک نشست خبری گفت که او کراین از پیشنهاد توقف حملات به زیرساخت‌های انرژی حمایت می‌کند.

زلنسکی اضافه کرد: «در مورد نحوه اجرای توقف حملات به تأسیسات انرژی، ما از چنین پیشنهادهایی حمایت خواهیم کرد، اما بسیار مهم است که جزئیات آن را بدانیم و ببینیم که در عمل چه چیزی پیشنهاد شده است. من همچنان امیدوارم که گفت‌وگویی با رییس‌جمهور ترامپ داشته باشیم تا جزئیات را متوجه شویم. ما همواره از موضع حفظ آرامش و پرهیز از حمله به زیرساخت‌های انرژی با هر نوع سلاحی حمایت کرده‌ایم. از هرگونه پیشنهادی که منجر به صلح پایدار و عادلانه شود، حمایت خواهیم کرد.»

برلین و پاریس از توافق حاصل‌شده استقبال کردند

اولاف شولتس، نخست‌وزیر آلمان در نشست خبری مشترک با امانوئل مکرون رییس‌جمهور فرانسه، توافقات حاصل‌شده در جنگ اوکراین را با اهمیت دانسته و تصریح کرد: «توقف حملات به زیرساخت‌های انرژی که به‌تازگی اعلام شده است، می‌تواند اولین گام مهم در مسیر پایان درگیری باشد. مرحله بعدی در روند گفت‌وگوی دوجانبه باید توقف کامل درگیری‌ها باشد و این اقدام باید در اسرع وقت انجام شود.»

امانوئل مکرون، رییس‌جمهور فرانسه نیز در این نشست خبری اظهار داشت که مذاکره بدون حضور نماینده اوکراین، غیرقابل تصور است. مکرون اضافه کرد: «تنها راه‌حل‌های صلحی که به‌طور جامع و دقیق تدوین شده باشند، می‌توانند به برقراری صلحی پایدار و همراه با ضمانت‌های لازم منجر شوند. این همچنان هدف ماست. مذاکرات بدون حضور نمایندگان اوکراین بر سر میز مذاکره غیرقابل تصور است.»

در پنجم حوت سال ۱۴۰۰ خورشیدی، روسیه با ۱۹۰ هزار نیرو به اوکراین حمله کرد و از آن هنگام تاکنون سنگرهای جنگ در دو طرف داغ است و صدای تفنگ‌ها و غریو موشک‌ها هنوز خاموش نشده‌ است. اینک، توافق حاصل‌شده، میان رهبران دو قدرت اصلی طرف بحران اوکراین، اگرچه کوچک به نظر می‌رسد؛ اما کورسوی امیدی برای پایان این جنگ آفریده است.

با این حال، سایه نگرانی اوکراین بر این تحولات سنگینی می‌کند. کی‌یف به نظر می‌رسد در حاشیه این گفت‌وگوها قراردارد و از احتمال نادیده گرفته شدن در فرآیند تصمیم‌گیری نگران است. هنوز بسیار زود است اما با توجه به سیاست‌های پسین امریکا به عنوان بزگترین حامی اوکراین، دور از احتمال نیست که صدای کی‌یف در هیاهوی قدرت‌های جهانی محو شود.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی