به گزارش شبکه خبری الجزیره، ارتش اسراییل در روز دوم ازسرگیری حملهها به غزه، صبح امروز (چهارشنبه، ۲۹حوت) مناطق پناهندگان در غرب خان یونس، رفح و شهر غزه را هدف قرار داد که در پی آن، ۱۴تن به شمول زنان و کودکان جان باختند.
بر اساس آمار نشر شده از سوی این شبکه خبری، در روز نخست ازسرگیری حملههای اسراییل، بیش از ۴۲۹ تن جان باخته و بیش از ۵۰۰ تن دیگر زخمی شدند.
با این حساب، در دو روز ازسرگیری حملههای اسراییل، حدود ۴۴۳ تن جان باخته اند.
جنبش حماس میگوید که بنیامین نتانیاهو مسوول پیامدهای این حملهها است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسراییل یک روز پس از حملههای سنگین هوایی به مناطقی در غزه، به گونه رسمی اعلام کرد که این حملهها «با تمام قوا» در برابر جنبش حماس از سر گرفته شدهاست.
به گفته نتانیاهو، «مذاکرات تنها زیر سایه همین حملهها» ادامه خواهد یافت و این «تازه اول کار» است.
در سویی دیگر، روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داده که نیروهای ارتش اسراییل قصد دارند که یک عملیات زمینی وسیع در نوار غزه انجام دهند.
به گزارش این روزنامه، ارتش اسراییل ممکن است مناطق گونهگونی را با استفاده از نیروی بیشتر هدف حمله قرار دهد و در نوار غزه موقعیتهای خود را حفظ کند.
در بخشی دیگر از گزارش وال استریت ژورنال آمده که پشتیبانی مردم در اسراییل از جنگ در برابر غزه با ازسرگیری حملهها، کاهش یافته و بسیاری اسراییلیها احساس میکنند که تنها راه برای آزادی زندانیان، پرداختن به مذاکرات است.
همزمان با این، جنبش حماس در واکنش به ازسرگیری حملههای ارتش اسراییل برای افزایش فعالیتهای همبستگی امت اسلامی با مردم غزه و محکومیت ازسرگیری این حملهها، فراخوان صادر کرد.
این جنبش افزود که در برابر ازسرگیری این حملهها مقابله خواهند کرد.
گفتنی است که ازسرگیری حملههای اسراییل به نوار غزه واکنشهایی را نیز به همراه داشته است.
دولت بریتانیا گفته که طرفین باید به آتشبس پابند باشند و برای پایان درگیریها، به میز مذاکره بازگردند.
نخستوزیر ایرلند با محکوم کردن حملههای اسراییل تاکید کرده که طرفها به توافق آتشبس و آزادی اسرا احترام بگذارند و به گفتوگوها بازگردنند.
وزارت امور خارجه فرانسه نیز با محکوم کردن حملهها، خواستار پایان فوری تنشها شد.
کشورهای عربی و اتحادیه اروپا نیز ازسرگیری حملهها را فاجعهبار خواندند و خواستار توقف فوری آن شدند.
این در حالیست که پس از سه ماه آتشبس میان اسراییل و حماس؛ اسراییل با پایان مرحله نخست توافق آتشبس، خواهان تمدید شش هفتهای مرحله نخست شد و از ورود به مرحله دوم آتشبس توافقشده سرباز زد و این درخواست از سوی جنبش حماس به شدت رد شد و پس از آن تلاشهای میانجیگران نیز برای حفظ آتشبس بینتیجه از آب درآمد و سرانجام تلآویو به روز (سهشنبه، ۲۸حوت) حملههای خود را ازسر گرفت.