ارتش میانمار اعلام کرده است که تعداد قربانیان زمینلرزه در این کشور به ۱۰۰۲ نفر رسیده است. جنرال مین آنگ هلاپینگ، رییس حکومت نظامی میانمار، در گفتگو با رسانهها اظهار داشت که در این حادثه ۲۳۷۶ نفر زخمی شدهاند و ۳۰ نفر نیز هنوز مفقود هستند.
حکومت نظامی میانمار هشدار داده است که آمار قربانیان این حادثه ممکن است همچنان افزایش یابد و از جامعه جهانی خواستار کمکهای بشردوستانه شده است.
در مندلی، دومین شهر بزرگ میانمار، رژیم نظامی یک بیمارستان صحرایی موقت و اردوگاه امدادی در فرودگاه این شهر راهاندازی کرده است. باندهای پرواز فرودگاه بر اثر زمینلرزه آسیب دیده و پروازها متوقف شدهاند، اما ارتش اعلام کرد که در حال تلاش برای ازسرگیری فعالیتها است.
امدادگران در مندلی همچنان برای نجات هفت نفر که زیر آوار یک ساختمان بلندمرتبه گرفتار شدهاند، تلاش میکنند. رسانههای بینالمللی از قول امدادگران گزارش دادند که برای بیرون کشید بقیه زیر آوارماندگان به ماشینآلات بزرگ نیاز است.
در تایلند، فرو ریختن یک ساختمان بلندمرتبه در بانکوک حدود ۵۰ نفر را مفقود کرده است. معاون نخستوزیر تایلند، در نشست مطبوعاتی اعلام کرد: «ما شبانهروز کار میکنیم و امیدواریم همه را نجات دهیم.» او افزود که پیشنهادهای کمک از کشورهای همسایه و خارج دریافت شده و تایلند از این کمکها استقبال میکند. حکومت تایلند همچنین به بازرسان دستور داده است که تا ظرف هفت روز دلایل فرو ریختن ساختمان را گزارش دهند.
شرکت فرودگاههای تایلند نیز اعلام کرد که فعالیت شش فرودگاه اصلی این کشور، از جمله بانکوک و چیانگ مای، به حالت عادی بازگشته است.
این زمینلرزه که تلفات جانی قابل توجه و تخریب گسترده به دنبال داشته، نیاز فوری به کمکهای بینالمللی را برجسته کرده است. بسیاری از کشورهای جهان از جمله انجمن کشورهای جنوب شرق آسیا (آسهآن) نیز وعده حمایت از عملیات امدادی در میانمار و تایلند را داده و اعلام کرد که برای هماهنگی کمکهای بشردوستانه و پاسخ سریع به این بحران همکاری خواهد کرد.
زمینلرزهای به شدت ۷.۷ ریشتر در روز جمعه، ۸ حمل، میانمار و بخشهایی از تایلند را تکان داد. مرکز زمینشناسی ایالات متحده گزارش داد که ۱۲ دقیقه پس از نخستین لرزه، زمینلرزه ای دیگر به قدرت ۶.۴ ریشتر در همان منطقه ثبت شده است.