خبرگزاری آفاق، کابل: دور دوم گفتوگوهای غیرمستقیم میان ایران و امریکا امروز (شنبه، ۳۰حمل) در شهر رم، پایتخت ایتالیا آغاز شد.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرده که این دور از مذاکرات مانند دور نخست به گونه غیرمستقیم و از طریق بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان برگزار شده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در پیوند به چگونگی انتخاب رم به عنوان مکان مذاکرات گفت: «انتخاب رم بر اساس پیشنهاد وزیر امور خارجه عمان و موافقت ایران و امریکا صورت گرفته است، تمهیدات مربوطه نیز از سوی دولت عمان با هماهنگی دولت ایتالیا اتخاذ شده است.»
سخنگوی وزارت خارجه ایران با اشاره به آنچه که مواضع ضد و نقیض مقامهای امریکایی خوانده، گفته است که ایران انتظار دارد طرف امریکایی در این زمینه توضیح دهد.
آقای بقایی، تصریح کرده که مطالبات و مواضع جمهوری اسلامی ایران در رابطه با رفع تحریمهای غیرقانونی و بحث هستهای روشن است و در دور نخست به طرف امریکایی منعکس شدهاست.
سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: «در همین حال با توجه به مواضع ضدونقیضی که در چند روز گذشته از مقامهای گونهگون امریکایی شنیدهایم، انتظار داریم طرف امریکایی در گام نخست در این زمینه توضیح دهد و ابهامهای جدی ایجادشده در مورد نیت و جدیت خود را رفع کند.»
پیش از این سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران برای شرکت در دور دوم مذاکرات، بامداد امروز شنبه، وارد رم، پایتخت ایتالیا، محل این مذاکرات شدهاست.
گفتنی است که دور نخست مذاکرات ایران و امریکا شنبه هفتهی گذشته در مسقط، پایتخت عمان برگزار شده بود.
رهبری دور دوم مذاکرات را در طرف امریکایی، استیو ویتاکاف، نماینده ویژه امریکا در امور خاور میانه و رهبری هیات ایرانی را آقای سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران برعهده دارند.
دکتر رامین کبیرزاده، آگاه روابط بینالملل در پیوند به این دور مذاکرات میان ایران و امریکا به خبرگزاری آفاق گفت: « به باور من دور دوم مذاکرات میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده امریکا به وساطت کشور عمان فارغ از دو گزینه نیست. از آن جایی که سیاست آقای ترامپ در یک دور گذشته ریاست جمهوری آمریکا نشان داده که آدم سریع و قاطع است و دستگاه دیپلماسی وی بر مبنای نگرش اقتصادی در قبال امریکا و مردم آن کشور بیشتر تصمیم میگیرد و بر اساس رفتار و باور که ایشان به قضیه برجام دارد نشان میدهد، توافق نهایی انجام خواهد شد که بر مبنای آن دو طرف مذاکره کننده بیشترین سود را در محور منابع اقتصادی نصیب خواهند شد. طرف امریکا تحریمهای را که در دو دهه اخیر برای ایران وضع کرده است، ممکن برداشته خواهد شد.»