عبدالمطلب حقانی :در ۱۵ روز اخیر بیش از ۴۷ هزار مهاجران افغان دوباره به کشور بازگشت داده شده اند

مهاجرانی که به گونه اجباری از پاکستان اخراج شده اند.

صدا…

محمد شاه ۶۰ ساله یکی از این مهاجرانی است که با ۳۰ عضو خانواده اش دوباره به کشور برگشته است

محمد شاه می گوید که ۲۴ بهار زندگی اش را در پاکستان گذارنده است و وضعیت نا خوش اش در پاکستان را چنین بازگو می کند.

محمد شاه مهاجر اخراج شده از پاکستان به افغانستانن به خبرگزاری آفاق گفت: چهار بجه شب آمدند من و چهار پسرم را با خود به حوزه بردند، دو لک پول رشوه دادم تا خود را آزاد کنم و لوازم ام را جم آوری کنم با تمام مهاجرین برخود خراب داشتند و وضعیت مهاجران خوب نبود.

با این حال مسوول کمپ مهاجران در کابل می گوید که روزانه حدود ۳۰۰ خانواده از پاکستان به این کمپ انتقال داده می شود

ابو لیث همچنان می افزاید که سهولت های اولیه همچنون جای بود وباش، غذا و انتقال مهاجران به مناطق شان را مهیا ساخته اند .

ابو لیث مسوول کمپ مهاجران در کابل: در این جا سهولت ها برای مهاجران مهیا شده است از طرف شب کمپل می‌دهیم، دو وعده غذا توزیع میکنیم، بخش صحت هم فعال است، و بخش ترانسپورت هم فعال است که مهاجران را به مناطق شان انتقال می‌دهد.

وزارت مهاجران و عودت کنندگان نیز به خبرگزاری آفاق آمار می دهد که در ۱۵ روز اخیر بیش از ۴۷ هزار مهاجران افغان دوباره به کشور بازگشت داده شده اند.

عبدالمطلب حقانی سخنگوی وزارت مهاجران و عودت کنندگان به خبرگزاری آفاق گفت که : در حدود پانزده روز ۴۷ هزارو ۷۰۰ تن مهاجران افغان از پاکستان به کشور برگشته اند.

که سهولت های ابتدایی برای تمام مهاجران در نظر گرفته شده است.

در سوی دیگرعمران خان، نخست‌وزیر پیشین پاکستان، در دیدار اخیرش با اعضای حزب تحریک انصاف در زندان ادیاله، خواستار تمدید مهلت برای بازگشت مهاجران افغان شده است.

به گفته، سخنگوی این حزب، عمران خان تأکید کرده که برای حمایت از مهاجران افغان، باید قطعنامه‌ای در مجلس ایالتی خیبرپختونخوا تصویب شود.

علی رضا کریمی فعال حقوق عرصه مهاجران افزوده که : برای جلوگیری از بهران مهاجران و دیپورت مهاجران شهروندان افغانستان امارت اسلامی باید برای بهبود وضعیت امنیتی، تامین حقوق اساسی شهر وندان ایجاد فرصت های شغلی و تعامل با کشور های همسایه و نهاد های بین المللی گام های موثر را بردارند.

این در حالیست که پاکستان از دوم ماه اپریل سال روان میلادی، روند اخراج اجباری مهاجران افغان را آغاز کرد، روندی که با انتقادها و واکنش‌های شدید در سطح بین‌المللی نیز روبه‌رو شده است.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی