حنفی:روزانه بیش از ۳۰ هزار تن مهاجران از طریق گذرگاه اسلام‌قلعه و بیش از ۱۰ هزار تن از مسیر پول‌ابریشم وارد کشور می‌شوند

عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست‌الوزرا، در نشست خبری کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین اعلام کرد که روند بازگشت مهاجران افغان، به‌ویژه از ایران، با شدت ادامه دارد.
به گفته وی، روزانه بیش از ۳۰ هزار تن از طریق گذرگاه اسلام‌قلعه و بیش از ۱۰ هزار تن از مسیر پول‌ابریشم وارد کشور می‌شوند.
به گفته آقای حنفی تنها در یک ماه گذشته، نزدیک به نیم میلیون مهاجر از ایران به افغانستان بازگشته‌اند.
معاون اداری ریاست‌الوزرا تأکید کرد که امارت اسلامی با ارائه خدماتی چون اسکان، بهداشت و کمک‌های فوری، رسیدگی به وضعیت بازگشت‌کنندگان را در دستور کار داده و این روند از سوی کمیسیون عالی مهاجرین به‌طور مستمر دنبال می‌شود.
عبدالسلام حنفی معاون اداری ریاست‌الوزرا می گوید که :«اخراج اجباری مهاجران به شکل گسترده ادامه دارد، به ویژه از سوی جمهوری اسلامی ایران که تعداد زیادی از مهاجران را اخراج می‌کند. تنها از مسیر اسلام‌قلعه روزانه بیش از سی هزار نفر به داخل افغانستان بازمی‌گردند و از طریق مسیر پول‌ابریشم نیز روزانه بیش از ده هزار نفر وارد کشور می‌شوند.در ماه اخیر، حدود نیم میلیون نفر مهاجر از ایران به وطن بازگشته‌اند و در مجموع در سال‌های اخیر بیش از دو میلیون مهاجر از ایران، پاکستان و کشورهای دیگر به افغانستان بازگردانده شده اند»
همزمان با این، محمدرضا عارف، معاون اول رییس‌جمهور ایران، در واکنش به انتقادهای گسترده از روند اخراج مهاجران افغان، نسبت به دامن‌زدن به اختلافات هشدار داد.
آقای عارف گفت نباید اجازه داد عوامل خارجی میان ملت‌های ایران و افغانستان شکاف ایجاد کنند.
وی همچنین از شهروندان هر دو کشور خواست تا فریب احساسات زودگذر و تبلیغات هدفمند فضای مجازی که به‌گفته او توسط جریان‌های مغرض و نهادهای اطلاعاتی هدایت می‌شوند، را نخورند.
گرافیک: محمدرضا عارف معاون اول رییس‌جمهور ایران«ورود غیر قانونی اتباع کشوری در خاک سرزمینی دیگر در همه جای دنیا جرم است. قوانین ملی ما نیز مستثنی از این قاعده نیست. نادیده گرفتن حاکمیت ملی و عبور غیر قانونی از مرز را نباید ساده گرفت. بخشی از مشکل کنونی جمعیتی از اتباعی که در کشور به سر می برند برخاسته از همین وضعیت است.مردم افغانستان و ایران برادر و همسایه هستند و نباید تابع هیجانات و احساسات برساخته در فضای مجازی که بیشتر از ناحیه افراد مغرض و سرویس های اطلاعاتی ترویج می گردد قرار گیرد»
سید عباد الله صادق آگاه مسایل سیاسی به خبرگزاری آفاق می گوید که:«مهاجرین می‌توانند از ایران به افغانستان بیایند یا از افغانستان به ایران بروند، اما با داشتن اسناد قانونی، دست‌کم ویزا و پاسپورت. این مجوزها از سوی کشور مقابل صادر می‌شود. به‌نظر من، نگرانی‌هایی که وجود دارد تا حدی قابل توجیه است؛ چون وقتی مهاجران بدون اسناد وارد کشوری می‌شوند، ممکن است نگرانی‌های امنیتی و اطلاعاتی برای آن کشور ایجاد شود. اگر خانواده‌هایی بخواهند بدون مدارک رسمی وارد کشوری شوند، طبیعی‌ست که هر دولت حق دارد مانع آن شود»
همزمان، برخی فعالان عرصه حقوق مهاجران وضعیت مهاجران در مرزها را بحرانی خوانده و خواستار اقدام فوری نهادهای بین‌المللی برای تأمین سرپناه، و حمایت‌های مالی برای مهاجران شده‌اند.
نظر نظری فعال عرصه حقوق مهاجران به خبرگزاری آفاق می گوید که: «وضعیت مهاجرین در مرزها، متأسفانه به‌شدت نگران‌کننده است. با توجه به تغییرات اقلیمی، شرایط آب‌وهوایی هم تأثیرات زیادی بر وضعیت این افراد گذاشته است. این وضعیت نیازمند توجه فوری نهادهای بین‌المللی از جمله دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان (UNHCR) و سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) است. جامعه جهانی باید کمک‌های مالی خود را در این زمینه بیشتر سازد».
جمعه خان پویا فعال عرصه حقوق مهاجران نیز در این باره می افزاید که: «در شرایطی که روزانه هزاران مهاجر افغان، از جمله زنان و کودکان، از کشورهای مختلف به‌ویژه ایران و پاکستان به افغانستان بازگردانده می‌شوند، امارت اسلامی مکلف است زمینه اشتغال، دسترسی به خدمات بهداشتی و آموزشی را برای آنان فراهم کند. همچنین، جامعه جهانی و نهادهای امدادرسان بین‌المللی وظیفه دارند در این وضعیت بحرانی به یاری مهاجران افغانستان بشتابند»

عبدالسلام حنفی معاون اداری ریاست الوزرا در بخشی از سخنانش همچنان اظهار کرد که کمیته اسکان زیر نظر وزارت شهرسازی، تاکنون حدود ۳۵ شهرک در ۲۵ ولایت را طراحی کرده و بیش از ۱۴۰ هزار جریب زمین را برای مهاجران بازگشته اختصاص داده است.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی