رای‌زنی برای جلوگیری از تاثیرات تنش‌های سیاسی بر روابط اقتصادی؛ چرا صادق‌خان کابل آمد؟

خبرگزاری آفاق؛کابل: پس از افزایش تنش‌ها میان کابل و اسلام‌آباد، محمد صادق خان، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان به روز(جمعه، اول حمل، ۱۴۰۴) به کابل سفر کرد و با شماری از مقام‌های امارت اسلامی در پیوند به حل این تنش‌ها دیدار و گفت‌وگو کرد.

نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان پس از دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه با نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت نیز گفت‌وگو کرده‌است.

بر اساس خبرنامه‌ای وزارت صنعت و تجارت، در این دیدار، دوطرف روی جلوگیری از تاثیرات تنش‌های سیاسی بر روابط اقتصادی دو کشور رای‌زنی کرده‌اند.

سرپرست وزارت صنعت و تجارت سفر هیات پاکستانی را اقدام مثبت در جهت تقویت روابط تجاری میان دو کشور عنوان کرده‌است.

پیش از این، آقای صادق در گفت‌وگو با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه تاکید کرده بود که تامین امنیت در افغانستان به سود پاکستان و منطقه است.

آقای متقی نیز در این دیدار، خاطر نشان کرده بود که ایجاد موانع در برابر تجارت و ترانزیت به نفع هیچ طرفی نیست و نیاز است که مسایل با یک‌دیگر پیوند داده نشود.

محمد صادق خان، پس از دیدار با مقام‌های امارت اسلامی در صفحه‌ی ایکس خود نگاشته که صلح و پیشرفت در افغانستان برای ثبات منطقه‌ای نیاز است.

آقای صادق افزوده که منافع اقتصادی پاکستان و افغانستان باهم پیوند خورده و هردو کشور باید تلاش‌های خود را برای تقویت توسعه اقتصادی منطقه‌ای هماهنگ کنند.

نماینده ویژه پاکستان تاکید کرده که افغانستان از مهم‌ترین شرکای منطقه‌ای پاکستان است.

صادق خان در حالی به کابل سفر کرده است که روابط دو همسایه همواره در حال نوسان است و هرازگاهی تنش‌ها میان کابل و اسلام‌آباد افزایش می‌یابد و تلاش‌ها برای حل آن نیز بی‌نتیجه باقی می‌ماند.

به تازه‌گی یکی از اختلاف‌های جدید میان دو طرف، درگیری‌هایی در اطراف گذرگاه تورخم نزدیک به یک ماه پیش بود که تلفاتی را نیز به هر دو طرف بجا گذاشت.

طرف پاکستان پس از این درگیری‌ها، گذرگاه تورخم را بست و فشارها بر مهاجران را بیشتر کرد.

شماری از آگاهان  مسایل سیاسی به این باور اند که پاکستان کشوری است که با چالش‌های فراوان داخلی روبه رو است و برای انحراف اذهان عامه این کشور، هرازگاهی فشارها بر مهاجران را افزایش می‌دهد و با همسایه‌ها، از جمله افغانستان به درگیری می‌پردازد؛ چیزی که باعث شد حتا مولانا فضل‌الرحمان، رهبر جمعیت علمای اسلام پاکستان و برخی از مقام‌های ارشد این کشور از سیاست دو پهلوی اسلام‌آباد در قبال کابل انتقاد کنند.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی