ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاستالوزرا، پس از شرکت در مراسم افتتاحیه شانزدهمین نشست اقتصادی بینالمللی کازان، با رییسجمهور تاتارستان،، دیدار کرد.
به گفته معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در این دیدار، دو طرف درباره گسترش همکاریهای اقتصادی و تجاری میان افغانستان و تاتارستان گفتوگو کردند.
در خبرنامه آمده است که، ملا عبدالغنی برادر با تأکید بر سیاست خارجی متوازن، مستقل و اقتصادمحور امارت اسلامی، خواستار تقویت روابط در بخشهای انرژی، زیرساخت، سرمایهگذاری و تجارت دوجانبه شد.
حمد الله فطرت معاون سخنگوی امارت اسلامی می گوید که:«در این دیدار، دو طرف در مورد گسترش روابط اقتصادی و تجاری دوجانبه و نیز سرمایهگذاری تاجران تاتارستان در افغانستان گفتوگو نمودند.
براساس خبرنامه ملا عبدالغنی برادر ضمن قدردانی از دعوت رسمی هیأت امارت اسلامی به نشست «روسیه – جهان اسلام»، این فرصت را زمینهای برای تقویت روابط سیاسی و اقتصادی افغانستان با کشورهای دیگر دانست. وی تأکید کرد که سیاست خارجی امارت اسلامی مستقل، مثبت، بیطرف، متوازن و مبتنی بر اقتصاد است و خواهان روابط نیک با همه کشورهای جهان میباشد»
آقای فطرت همچنان افزود که در این نشست، رییس شرکت «کاماز» از افزایش صادرات موترهای باربری و آتشنشانی به افغانستان خبر داد و گفت که برای ارزیابی بازار به کابل سفر خواهد کرد.
وزیر زراعت و مواد غذایی تاتارستان نیز بر آمادگی کشورش برای افزایش صادرات مواد غذایی حلال به افغانستان تأکید نمود.
معاون سخنگوی امارت اسلامی افزود که در این دیدار ، معاون اقتصادی ریاستالوزرا از رییسجمهور تاتارستان دعوت کرد که بهمنظور توسعه روابط دوجانبه به کابل سفر کند.
سید مسعود آگاه مسایل اقتصادی«این یک سفر حیاتی و در سطح عالی برای افغانستان است که میتواند موانع پیش روی شروع تعاملات رسمی با کشورهایی مانند روسیه را کاهش دهد. از نظر سیاسی، استقبال از مقامات بلندپایه افغان توسط روسها اهمیت زیادی دارد. از بُعد اقتصادی نیز احتمال دارد در حاشیه این نشست، قراردادهایی امضا شود و زمینههایی برای کمکها، همکاریهای اقتصادی و حتی حرکت به سوی رشد اقتصادی در افغانستان فراهم گردد. »
در همین راستا، در جریان شانزدهمین نشست «روسیه – جهان اسلام»، سرپرست اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی امارت اسلامی در سخنرانیاش، از دستاوردهای مهم این اداره در زمینه بازنگری نصابهای تعلیمی، آموزش زندانیان و ارتقای مهارتهای جوانان خبر داد.
غلام حیدر شهامت اعلام کرد که در سال ۱۴۰۳، بیش از ۱۲,۴۰۰ جوان در ۴۸ رشته تخصصی آموزش دیدهاند و برنامههای منظم آموزشی در زندانها نیز راهاندازی شده است.
غلام حیدر شهامت سرپرست اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی« در سال ۱۴۰۳، ما موفق شدیم ۱۲,۴۰۰ تن از جوانان کشور را در ۴۸ رشتهی تخصصی، مطابق با نیازها و تقاضای بازار کار، آموزش دهیم و آنان را به جامعه و بازار کار معرفی کنیم. این اقدام بزرگ نهتنها موجب ارتقای مهارتهای فردی آنان شده، بلکه زمینهی اشتغالزایی و تقویت رشد اقتصادی را در سطح ملی فراهم کرده است.»
آقای شهامت همچنین افزود که بیش از ۳۷ هزار نیروی امارت اسلامی در مراکز فنی و حرفهای کشور مصروف آموزش و ارتقای ظرفیتاند، تا در کنار خدمت به ملت، در اقتصادی و روند سازندگی کشور نیز سهم بگیرند.
غلام حیدر شهامت سرپرست اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی« در یک گام تاریخی، بیش از ۳۷ هزار مجاهدین امارت اسلامی افغانستان هماکنون در مراکز تعلیمی و فنیحرفهای ما مصروف تحصیل و ارتقای ظرفیت هستند، تا در کنار خدمت به ملت، در مسیر جهاد اقتصادی و سازندگی کشور نیز سهم فعال داشته باشند.»
این در حالیست که روز گذشته هیات بلندپایهای از امارت اسلامی به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاستالوزرا، برای اشتراک در شانزدهمین نشست روسیه- جهان اسلام، عازم جمهوری تاتارستان شد.
و قرار است این هیأت در حاشیه این نشست با مقامات بلندپایه کشورهای مختلف دیدارهای رسمی داشته باشد.