سخنگوی وزارت زراعت آبیاری و مالداری آمار میدهد که در ۳۰ ولایت کشور، مساحت زمینهای تحت کشت زعفران به ۹۵۰۰ هکتار افزایش یافته است.
غلام محمد کاظم شهامت می افزاید که از این سطح کشت، حدود ۴۰ متریک تُن زعفران جمعآوری شده که ولایت هرات در صدر تولیدکنندگان زعفران قرار دارد.
غلام محمد کاظم شهامت سخنگوی وزارت زراعت آبیاری و مالداری گفت: «در سال ۱۴۰۳ زمینهای زیر کشت زعفران در۳۰ ولایت کشور به ۹۵۰۰ هکتار رسیده است، در حالیکه در سال ۱۴۰۲ این رقم ۸۳۰۴ هکتار بوده است.از این کشتزارها در مجموع حدود ۴۰ متریک تُن زعفران جمعآوری شده است که ولایت هرات در صدر تولیدکنندگان قرار دارد.»
در همین حال برخی از آگاهان مسایل اقتصادی می گویند که برای افزایش صادرات، این فرآورده باید کارخانههای پروسس معیاری در داخل کشور ایجاد شوند.
آنان همچنین، تأکید دارند که برای حفظ و تقویت صنعت زعفران افغانستان، باید از قاچاق این محصول جلوگیری شود.
عبدالنصیر رشتیا آگاه مسایل اقتصادی:«یکی از موضوعات مهم، قاچاق زعفران افغانستان است. زعفران از کشورهای همسایه وارد کشور میشود و سپس به نام افغانستان به جهان صادر میگردد که این کار باعث کاهش اعتبار زعفران افغانستان در بازارهای جهانی میشود.
برعکس، زعفران افغانستان نیز به گونه قاچاق به کشورهای همسایه انتقال مییابد و سپس به نام همان کشورها در بازارهای جهانی به فروش میرسد. بنابراین، امارت اسلامی باید برای جلوگیری از این روند اقدامات جدی روی دست گیرد.»
سید مسعود آگاه مسایل اقتصادی «ما باید، بستهبندیهای معیاری داشته باشیم تا زعفران را هرچه طبیعیتر، بدون خرابی و آسیب به بازار عرضه کنیم.»
این در حالی است که پیش از این، مسوولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری از برگزاری جشنوارهها و نمایشگاههای ملی و بینالمللی به منظور معرفی زعفران افغانستان و تلاش برای بازاریابی این محصول خبر داده بودند. به گفته آنان، این اقدامات باعث شده است تا زعفران افغانستان با تقاضای روزافزون در بازارهای جهانی مواجه شود.