کازان‌فورم؛ دروازه‌ای به‌سوی تعامل اقتصادی افغانستان با منطقه

هیات بلندپایه‌ای از امارت اسلامی به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، امروز چهارشنبه، ۲۴ ثور برای اشتراک در شانزدهمین فورم اقتصادی بین‌المللی کازان، عازم جمهوری تاتارستان شد.
حمد الله فطرت معاون سخنگوی امارت اسلامی می گوید که، قرار است این هیأت در حاشیه این نشست با مقامات بلندپایه کشورهای مختلف دیدارهای رسمی داشته باشد.
به گفته آقای فطرت، محور اصلی این دیدارها را تقویت روابط اقتصادی، بررسی فرصت‌های همکاری تجاری و جلب سرمایه‌گذاری‌های خارجی برای افغانستان تشکیل می‌دهد.

حمد الله فطرت معاون سخنگوی امارت اسلامی می گوید که:«قرار است این هیأت به ریاست معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء، در حاشیه شانزدهمین فورم اقتصادی بین‌المللی کازان، دیدارهای رسمی با شماری از مقامات بلندرتبه کشورهای مختلف داشته باشد.
این هیأت عالی‌رتبه امارت اسلامی ضمن اشتراک در این فورم در یک نشست دیگر اقتصادی، در مورد مناسبات مشترک اقتصادی و تجارتی میان افغانستان و روسیه بحث خواهد کرد.»

آقای فطرت، همچنان می افزاید که هیات اعزامی علاوه بر حضور در فورم کازان، در نشست اقتصادی جداگانه‌ای با محور روابط مشترک اقتصادی و تجارتی میان افغانستان و روسیه نیز شرکت خواهد کرد.
برخی آگاهان مسایل اقتصادی نیز به این باور اند که اشتراک افغانستان در نشست‌ها و گفتگوهای چندجانبه اقتصادی، به‌ویژه در سطح وزرای سکتورهای کلیدی، می‌تواند زمینه‌ساز روابط استراتیژیک در عرصه‌های اقتصاد، سیاست و اتصال منطقه‌ای گردد.

عبدالنصیر رشتیا آگاه مسایل اقتصادی به خبرگزاری آفاق گفت:«اشتراک در چنین نشست‌ها باعث تقویت روابط استراتیژیک، اقتصادی و سیاسی ما می‌شود. از آنجایی که روسیه یک کشور بزرگ و قدرتمند اقتصادی در منطقه است، بازارهای آن می‌تواند فرصت مناسبی برای صادرات افغانستان باشد. هرچقدر این روابط نزدیک‌تر شود و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری افغانستان در آنجا بیشتر مورد بحث قرار گیرد، به همان اندازه شاهد جذب سرمایه‌گذاران روسی و سرمایه‌های مشترک خواهیم بود.»

سیر قریشی آگاه مسایل اقتصادی در این باره به آفاق گفت :«نشست کازان یک مجمع استراتژیک است که افغانستان می‌تواند از آن برای فشار آوردن به منظور یکپارچگی اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری و گسترش مشارکت‌های منطقه‌ای استفاده کند. در واقع، موقعیت جغرافیایی، منابع طبیعی و تناسب جمعیتی افغانستان می‌تواند بسیار سودمند برای منطقه باشد. اگر از چنین نشست‌هایی به‌گونهٔ مناسب بهره‌برداری شود، نقش افغانستان به‌عنوان یک مسیر ترانزیتی منطقه‌ای می‌تواند تقویت گردد.»

این در حالی‌ است که نشست «روسیه – جهان اسلام: کازان‌فورم» که از ۲۳ ثور در شهر کازان آغاز شده، امروز وارد دومین روز خود شد. این نشست با هدف گسترش همکاری میان روسیه و کشورهای اسلامی، به‌ویژه در بخش‌های اقتصادی، فرهنگی و سرمایه‌گذاری برگزار می‌شود.

نشست «روسیه – جهان اسلام: کازان‌فورم» فرصتی مهم برای افغانستان به‌حساب می‌آید تا از طریق آن جایگاه اقتصادی و سیاسی خود را در سطح منطقه‌ای بازتعریف کند. در شرایطی که تعاملات جهانی افغانستان محدود شده، چنین محافلی می‌توانند دریچه‌هایی تازه برای ایجاد روابط اقتصادی و همکاری‌های دوجانبه بگشایند.

حضور هیأت بلندپایه امارت اسلامی به رهبری معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا در این نشست، نشان‌دهنده تلاش برای جلب توجه کشورهایی است که با افغانستان منافع مشترک اقتصادی دارند. اگر از ظرفیت‌هایی چون موقعیت جغرافیایی، منابع طبیعی و نیروی کار جوان استفاده شود، افغانستان می‌تواند به شریک قابل اعتماد اقتصادی برای کشورهای منطقه تبدیل گردد.

همچنین، معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توسعه صادرات به بازارهایی چون روسیه، می‌تواند گامی مهم در جهت رشد اقتصادی داخلی باشد. به‌ویژه اگر این تعاملات به ایجاد اعتماد و شکل‌گیری پروژه‌های مشترک منجر شود، زمینه‌ساز تحرک تازه‌ای در اقتصاد کشور خواهد شد.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی