شاهرا کابل- قندهار
شاهراهی که ۴۸۰ کیلومتر طول دارد و یکی از شاهراه های مهم ترازیتی در کشور محسوب می شود.
به تازگی محمد اشرف حق شناس سخنگوی وزارت فواید عامه از تکمیل کار طبقه نخست و طبقه دوم اسفلت ۴۳۰ کیلومتر شاهراه کابل- قندهار خبر می دهد.
به گفته آقای حق شناس در مسیر این شاهراه بیش از ۱۷۰۰ پایه پلچک و ۴۸ پل بزرگ در نظر گرفته شده بود که کاری بسیاری این پل ها نیز به پایان رسیده است.
محمد اشرف حق شناس سخنگوی وزارت فواید عامه گفت: «از میان ۴۸۰ کیلومتر کار طبقه اول و طبقه دوم اسفلت ۴۳۰ کیلومتر آن تکمیل شده است، در عین حال در مسیر کابل قندهار د حدود ۱۷۵۶ پایه پلچک و ۴۸ پایه پل بزرگ موجود بود که کار اکثریت این پل ها تکمیل شده است.»
آقای حق شناس همچنان به خبرگزاری آفاق می گوید که برای کاهش ازدحام ترافیکی در این شاهراه کار بالای لین دوم این شاهراه به طول ۴۹ کیلومتر از کابل الی میدان وردک نیز آغاز شده است.
محمد اشرف حق شناس سخنگوی وزارت فواید عامه افزود: «بخاطر کاهش ازدحام ترافیکی در مسیر شاهراه کابل- قندهار وزارت فواید عامه امارت اسلامی افغانستان کار لین دوم این پروژه را از کابل تا میدان وردک در حدود ۴۹ کیلو متر در دو بخش آغاز کرده است.»
همزمان شماری از آگاهان اقتصادی در باره ساخت و ساز معیاری شاهراه های کشور و صل این شاهراه ها به کشور های همسایه چنین دیدگاهی دارد.
احمد فردوس بهگزین آگاه مسایل اقتصادی گفت:« شاهراه های برزگ مواصلاتی بین کابل و ولایات و از ولایات به خطوط مرزی یا کشور های همسایه یکی از موضوعات مورد بحث است به این منظور که مواصلات یک روند بسیار سریع خوده داشته باشد چه مسافرین باشد و چه هم انتقالات لوجستیکی باشد.»
این در حالیست که کار شاهراه کابل قندهار در ۲۴ سرطان سال ۱۴۰۲ هجری خورشیدی آغاز شده و برای تسریع روند تکمیل کار، این شاهراه به دوازده بخش تقسیم شده است.