تقویت همکاری ترانزیتی؛ سفر هیأت ایرانی برای توسعه راه‌آهن خواف – هرات

براساس گزارشات منتشر شده، هیأتی بلندپایه ای از سوی جمهوری اسلامی ایران به افغانستان سفر کرده است تا راه‌هایی برای گسترش زیرساخت ‌های حمل ‌و نقل دوجانبه بررسی کند، تمرکز اصلی این سفر بر توسعه خط آهن خواف – هرات و رسیدگی به چالش ‌های ترانزیتی میان دو کشور همسایه است.

به گزارش وزارت راه و شهرسازی ایران، این هیأت متشکل از مقاماتی ارشد از این وزارتخانه، اداره ‌کل امور اقتصادی وزارت امور خارجه و استانداری خراسان جنوبی است که با هدف ارزیابی ظرفیت ‌های ترانزیتی، تقویت همکاری‌ های اقتصادی و تسهیل مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌ های بازسازی و مسکن به افغانستان سفر کرده ‌اند.

یکی از محورهای اصلی این سفر، توسعه بیشتر خط آهن خواف – هرات و مسیر ماهیرود – فراه است. این خط آهن به عنوان یک مسیر کلیدی منطقه‌ ای، شرق ایران را به غرب افغانستان متصل می‌ سازد و از دیرباز به ‌عنوان پیوندی حیاتی برای تجارت منطقه ‌ای و دسترسی افغانستان به آب‌ های آزاد شناخته شده است.

سید عبدالله ارجاعی، معاون برنامه ‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی ایران، اعلام کرد که دولت هدف ‌گذاری کرده تا حجم ترانزیت کشور را به ۴۰ میلیون تن در سال افزایش دهد. او گفت: «تحقق این هدف بدون تقویت روابط با کشورهای همسایه و تکمیل کریدورهای شرق – غرب و شمال – جنوب ممکن نیست.»

ارجاعی تأکید کرد که نیاز راهبردی افغانستان برای دسترسی به بازارهای اروپایی و آب ‌های آزاد، فرصتی برای ایران فراهم می ‌آورد تا درآمدهای ترانزیتی خود را افزایش دهد و جایگاهش را به‌عنوان یک مرکز تجاری منطقه ‌ای تقویت کند.

در این سفر، همچنین فرصت‌ های همکاری شرکت‌ های خصوصی ایرانی در روند بازسازی پسا جنگ افغانستان مورد بررسی قرار گرفت. در نشست ‌های برگزارشده، بر تسهیل صادرات مصالح ساختمانی، انتقال دانش فنی، و مشارکت شرکت‌ های ایرانی در پروژه‌ های مسکن در افغانستان تأکید شد.

ارجاعی خاطرنشان کرد که ایران در پی ایجاد فضای مساعدی برای مشارکت شرکت‌ های خصوصی ایرانی در روند بازسازی افغانستان، به ‌ویژه در حوزه زیرساخت‌ های حمل‌ و نقل و مسکن است.

این سفر در چارچوب تلاش‌ های گسترده‌ تر منطقه ‌ای برای تقویت یکپارچگی اقتصادی و کاهش وابستگی افغانستان به گذرگاه‌ های مرزی محدود انجام شده است. بهره ‌برداری کامل از خط آهن خواف – هرات می ‌تواند نقشی تحول ‌آفرین در اتصال افغانستان به بازارهای جهانی از طریق بنادر چابهار و بندرعباس ایفا کند.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی