براساس تصمیماتی که در جلسه کمیسیون اقتصادی به ریاست ملا عبدالغنی برادر آخند، معاون اقتصادی ریاستالوزراء اتخاذ شد، مطالعات امکانسنجی پروژههای بندهای آب در برخی از ولایتها از جمله میدان وردک، بلخ، قندهار و پکتیا در سال ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد. این پروژهها پس از ارزیابی کامل در بودجه سال مالی ۱۴۰۴ گنجانده خواهند شد.
در این جلسه که در قصر مرمرین برگزار شد، وزارت آب و انرژی پروژههای مختلفی را ارائه کرد که شامل پروژه سروی و امکانسنجی بند گرومبی در میدان وردک، بند قرهتیری در بلخ، بند شنهنری در قندهار و بند وچنری در پکتیا بودند.
پس از بررسی دقیق و ارزیابی این پروژهها، تصمیم گرفته شد که برای تسریع در روند اجرای این پروژهها، آنها در بودجه سال مالی ۱۴۰۴ قرار گیرند.
در ادامه جلسه، موضوعات دیگری از جمله ساخت شاهراه بایپاس قندهار، اعمار بند ارغستان و انتقال ۹۰ کیلومتر لین برق از کابل به جلالآباد و تکمیل کارهای سباستیشن شیخ مصری در جلالآباد نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بر اساس تصمیمات این جلسه، وزارت مالیه مأمور شد تا عواید حاصل از معدن سرب و جست گندهکوتل در ولسوالی یکاولنگ ولایت بامیان را برای این پروژههای عامالمنفعه اختصاص دهد.
همچنین، در این جلسه، موضوع تسریع روند استملاک، انتقال و تصفیه زمین برای پروژههای تولید ۱۰ میگاوات برق آفتابی در ولسوالی سروبی ولایت کابل، تکمیل کارهای لین انتقالی ۵۰۰ کیلوولت دشتالوان، ساخت سباستیشن جدید بتخاک، تمدید لین انتقالی ۲۲۰ کیلوولت سباستیشن چمتله و تمدید لین انتقالی ۲۲۰ کیلوولت سباستیشن ارغندی نیز بهطور مفصل بررسی شد. در نهایت، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری موظف شد تا ۲۰ درصد باقیمانده از روند تصفیه و استملاک زمین این پروژهها را تکمیل کند و وزارت مالیه نیز موظف به اختصاص بودجه برای این پروژهها در سال مالی ۱۴۰۴ شد.
در پایان این جلسه، طرح سرمایهگذاری ۴۰ میگاوات برق آفتابی در پارک صنعتی حصارشاهی ولایت ننگرهار از سوی سکتور خصوصی تأیید شد.
بر اساس این طرح، سکتور خصوصی مبلغ ۵۰.۶۹ میلیون دالر سرمایهگذاری خواهد کرد.
در خبرنامه معاونیت اقتصادی ریاست الوزراء آمده است که تمامی تصمیمات فوق از سوی رهبر امارت اسلامی تأیید شده است.