محرومیت ۲.۲ میلیون دختر افغان از آموزش: درخواست‌ها برای بازگشایی مکاتب دخترانه همچنان ادامه می‌دارد

در گوشه‌ای از این حویلی، دختری نشسته است؛ کتابچه‌ای در دست، قلمی در انگشتان، و چشمانی پر از آرزو دارد.
صدای ورق زدن صفحات کتاب، روایت هزاران دختری‌ست که با بسته شدن درهای مکتب، هنوز امیدشان را به آموختن نبسته‌اند.
نویدا یکی از آن هزاران دختری است، که بیش از سه سال است که از رفتن به مکتب بازمانده است.
او از امارت اسلامی خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه است.
نویدا دانش آموز:« منتظر خبر های از طرف امارت اسلامی هستیم که مکاتب ما را دوباره باز بکنند و ما بتوانیم دوباره تحصیل و تعلیم خود را ادامه بدهیم بخاطریکه چهار سال یک مدت خیلی زیاد است که ما از مکاتب خود دور ماندیم »

همزمان با این صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد« یونیسف» با نشر بیانیه یی گفته است که با آغاز سال تعلیمی جدید در افغانستان، ۴۰۰ هزار دختر دیگر از ادامه تحصیل محروم شده‌اند و مجموعاً تعداد دختران محروم به ۲.۲ میلیون نفر رسیده است.
این نهاد از حکومت سرپرست خواستار لغو این ممنوعیت ها در برابر دختران دانش آموز شده است.
گرافیک :«ما از مقامات سرپرست می‌خواهیم که فوراً این ممنوعیت را لغو کنند. آموزش فقط یک حق اساسی نیست؛ بلکه راهی است به سوی جامعه‌ای سالم‌تر، باثبات‌تر و موفق‌تر.»

حکمت الله میرزاده استاد دانشگاه:« ادامه بسته ماندن ماندن درب مکاتب به روی یک پیکر از جامعه یعنی زنان و دختران می‌تواند یک قشر از جامعه را از نعمت سواد محروم بدارد »

امارت اسلامی به تازگی در باره حضور یافتن دختران دانش آموز به مکتب ها چیزی نگفته است اما پیش از این گفته بود این این ممنوعیت موقتی است و تلاش ها برای حل این موضوع جریان دارد.
در سوی دیگر برخی از استادان دانشگاه،می گویند که منع آموزش دختران می‌تواند به مشکلات خانوادگی و اجتماعی گسترده‌ای منجر شود.

پرویز خلیلی استاد دانشگاه :«متاسفانه حذف دختران از جامعه و ساختار آموزشی می‌تواند به افغانستان مشکلات متعددی را خلق بکند ، ازدواج های قبل از وقت ،خشونت های خانواده کی و فلج شدن یک بخش بزرگ از جامعه را ببار بیاورد »

این در حالیست که سال تعلیمی ۱۴۰۴ هجری خورشیدی روز پنجشنبه با حضور برخی از مقامات حکومتی به گونه یی رسمی از سوی وزارت معارف افتتاح شد.
در این مراسم هیچ گونه اشاره یی به حضور یافتن دوباره دختران بالاتر از صنف ششم به مکتب ها نشد.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی