در سمینار سهروزه مسوولان قضایی در کندهار، شیخهبتالله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، قضا را ستون نظام اسلامی خواند و بیان کرد که عدالت، ضامن حفظ جان، مال و عزت مردم است.
رهبرامارت اسلامی همچنان از قضات خواست تا با تقوا، تواضع و همکاری بادیگر نهادها، اعتماد مردم را تقویت کنند.
شیخ هبت الله آخندزاده همچنان تاکید کرد که قاضی باید عدالت را سرلوحه کار خود قرار دهد و رضایت خدا را هدف بگیرد.
حمد الله فطرت معاون سخنگوی امارت اسلامی می گوید که :«قضاء در نظام اسلامی رکن مهم است، با محاکم نفس، مال و عزت مردم حفاظت می شود، به یک ساعت نشستن به نیت عدل و قضاء الله جل جلاله (در یک روایت ثواب شصت سال و در روایت دیگر ثواب هفتاد سال) عبادت را میدهد. با قضاء فتنه و فساد از بین میرود، عدالت قایم می گردد، بقای نظام اسلامی به عدالت می آید و تقویه محاکم، تقویه نظام است.
وی افزود که اگر قضاء نباشد ظالم ظلم می کند و صدای مظلوم را کسی نمی شنود و فسادها، فتنه ها و بداخلاقی بر روی زمین مروج می شود»
شیخ هبت الله آخندزاده همچنین در این سمینار بر آموزش مستمر، انتقال تجربه به نسل جوان و اجرای دقیق شریعت تأکید کرد و گفت قضاوت عادلانه پیشنیاز بقا و ثبات جامعه است.
رهبر امارت اسلامی در بخشی از سخنان اش بر توجه ویژه به زندانیان، تعیین سرنوشت آنان، رعایت مساوات بین طرفین دعوا، عدم جانبداری در فیصلهها و همکاری با ادارات نیز تأکید کرد.
معین گل سمکنی آگاه مسایل سیاسی در ارتباط به سخنان رهبر امارت اسلامی افغانستان تاکید می کند که: «اگر امیرالمؤمنین وقتبهوقت با تمام طرفهای دخیل در حکومت مشوره صریح و دیدار رو در رو داشته باشد، این کار بسیار اثرگذار است؛ هم از نگاه روانشناسی و هم از بُعد همسویی و هماهنگی. این روند باید دوام پیدا کند تا به یک روش اصلاحی برای برخورد با مردم تبدیل شود»
عزیز ستانکزی آگاه مسایل سیاسی به خبرگزاری آفاق می افزاید که:«نشستها با مأمورین ملکی و نظامی حکومت افغانستان به باور ما نویدی بسیار خوب و فرصتی بهتر است که میتواند زمینه حکمرانی سالمتر را فراهم کند. اگر چنین نشستها ادامه یابد، فساد در بوروکراسی کاهش یافته، مأمورین نمیتوانند کارشکنی کنند و وظایف خود را به شکل بهتری انجام خواهند داد»
این درحالیست که پیش از این، رهبر امارت اسلامی گفته بود که جامعه جهانی دوباره تلاش میکند تا نظام دموکراسی را در افغانستان برقرار کند، اما به گفتهی رهبر امارت اسلامی، دوران دموکراسی گذشته و اکنون نظام اسلامی حاکم است.
شیخ هبت الله آخندزاده افزوده بود که مسوولان برای ظلم تعیین نشدهاند بلکه به خاطر تطبیق شریعت و تأمین حقوق مردم گماشته شدهاند.