روحالله امین، رییس تغییر اقلیم اداره ملی حفاظت از محیط زیست میگوید که بنیاد تسهیلات جهانی محیط زیست در نشست شورای صندوق کشورهای کمتر توسعهیافته و صندوق ویژه تغییر اقلیم، پروژهی «پاسخدهی به تغییرات اقلیمی مبتنی بر جامعه از طریق جنگلکاری و بهبود معیشت» را به ارزش نزدیک به۱۰میلیون دالر برای حفاظت از محیط زیست و بهبود معیشت در افغانستان به تصویب رساند.
به گفته آقای امین، از مجموع بودجه اختصاصیافته، ۸.۹۸ میلیون دالر از طریق بنیاد تسهیلات جهانی محیط زیست و یک میلیون دالر دیگر آن بهعنوان همکاری مالی از منابع داخلی برنامه انکشافی ملل متحد تامین شده است.
رییس تغییر اقلیم اداره ملی حفاظت از محیط زیست افزوده که این پروژه که در مدت پنج سال در ولایتهای بدخشان و کنر اجرا خواهد شد، بر تقویت انعطافپذیری جوامع محلی در برابر تغییرات اقلیمی و بهبود معیشت آنها تمرکز دارد.
گفتنی است که برنامه انکشافی ملل متحد یا UNDP) ) مسوولیت تطبیق مستقیم این پروژه را با همکاری اداره ملی حفاظت محیط زیست افغانستان و سایر نهادهای مرتبط برعهده دارد.
اداره ملی حفاظت از محیط زیست تاکید میکند که این پروژه نتیجه تلاشهای مشترک این اداره و برنامه انکشافی ملل متحد است.
اداره ملی حافظت از محیط زیست تصریح میکند که این پروژه، گامی مهم در راستای مقابله با تغییرات اقلیمی و حفاظت از منابع طبیعی کشور است و با تطبیق آن، انتظار میرود تاثیرات مثبت قابلتوجهی در بهبود وضعیت محیط زیست و ارتقای سطح معیشت جوامع محلی ایجاد شود.
به گفته اداره ملی حفاظت از محیط زیست، پروژهای مذکور طیف گستردهای از فعالیتهای چون ترویج زراعت انعطافپذیر و احیای زمینهای تخریبشده، افزایش انعطافپذیری جوامع محلی و تقویت معیشت آنها، جنگلکاری در مناطق تخریبشده و مدیریت پایدار منابع طبیعی، حفاظت از آب و خاک، بهبود سیستمهای آبیاری، معرفی انواع مقاوم در برابر خشکسالی، افزایش مساحت علفچرها و چراگاهها، افزایش تولیدات زراعتی و ایجاد سیستمهای آبیاری مدرن از جمله چکدمها، سیستم آبیاری قطرهای و دیوارهای محافظتی در برابر سیلاب و کانالهای آبیاری را در بر میگیرد.
این در حالیست که افغانستان از جمله کشورهای است که از تغییرات اقلیمی متاثر است، در حالی که کمترین سهم را در این تغییرات دارد.
بر اساس آمار سازمان ملل، افغانستان ششمین کشور آسیبپذیر در تغییرات اقلیمی است.
کارشناسان محیط زیست به این باور اند که پیامدهای تغییرات اقلیمی برای کشورهای فقیر، فاجعهبار خواهد بود.
به گفته آنان، اگر برای رفع موانع مدیریت محیط زیست اقداماتی صورت نگیرد، هزینههای جبرانناپذیری بر نسلهای آینده به بار خواهد آورد.