امروز (یکشنبه،۱۵سرطان) دهم ماه محرم، روز عاشورا است

امروز دهم محرم، روز عاشورا، یادآور واقعه‌ای بزرگ و پرمعنا در تاریخ اسلام است. مسلمانان در سراسر جهان این روز را با آیین‌ها و مراسم متنوع گرامی می‌دارند.
در این روز، امام حسین (ع)، نواسه پیامبر اسلام حضرت محمد (ص)، به همراه ۷۲ تن از یاران اش در دشت کربلا به شهادت رسیدند.
در افغانستان، این روز نیز به عنوان نمادی از ارادت و وفاداری به اهل بیت باشکوه گرامی داشته شده و مردم با برگزاری مراسم‌های مذهبی و سوگواری‌ها، یاد و پیام این روز را زنده نگاه می‌دارند.
سید مصطفی مرتضوی استاد دانشگاه «ماه محرم یکی از ماه‌های حرام است که در طول تاریخ اتفاقات و حوادث زیادی در آن رخ داده است؛ هم در زمان اسلام و هم پیش از آن. اما برجسته‌ترین حادثه‌ای که در ماه محرم روی داده، مربوط به سال ۶۱ هجری است. در آن روز بهترین شخصیت‌ها به رهبری حسین ابن علی علیه‌السلام و همراهان وفادارش، به شهادت رسیدند. این حادثه‌ای بسیار ناگوار و تلخ در تاریخ است»

شهاب الدین دلاور رییس جمعیت هلال احمر افغانی با اشاره به روز عاشورا می‌گوید که در این روز، آواز حق و جهاد حق رخ داده است.

آقای دلاور تاکید می‌کند که این روز درس اخوت‌، برادری و ایستاده گی در برابر ظالم را بیان می‌کند.همزمان با فرارسیدن این روز، حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین کشور، داکتر عبدالله عبدالله، رییس پیشین شورای عالی مصالحه ملی در حکومت پیشین ، و عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد در پیام‌های جداگانه، این روز را تسلیت گفته و بر اهمیت زنده نگه داشتن پیام‌های عاشورا تأکید کردند.
آنان همچنان ، بر ضرورت اتحاد، صلح و عدالت در کشور نیز تاکید کردند.
گرافیک: حامد کرزی رییس‌جمهور پیشین کشور:«مسلمانان با تجلیل از عاشورا و گرامیداشت یاد و نام امام حسین، به تحکیم معنویت و تقویت وحدت و انسجام درونی شان میپردازند. مردم متدین افغانستان نیز همه ساله با اتحاد و اتفاق، از عاشورا و نهضت حسینی تجلیل به عمل آورده محبت و دوستی خاندان رسول مکرم اسلام را محور وحدت و اخوت و عامل همدلی و همسویی شان میدانند. از همین رو، افغانستان در میان کشورهای اسلامی الگوی موفقی از اتحاد و همدلی شناخته میشود»
گرافیک:عبدالله عبدالله رییس پیشین شورای عالی مصالحه ملی درحکومت پیشین می گوید که:«تجلیل از این روز فرصتی است برای همدلی، همدیگر پذیری و اتحاد مردم افغانستان. امیدواریم امسال با تأمل و تعمق در باره این حادثه‌ی المناک، تجلیل از یاد و خاطره شهدای کربلا و گرفتن درس‌های لازم، روحیه وحدت، همبستگی و احترام متقابل میان مردم و جامعه را تقویت کنیم».
گرافیک:عبداللطیف نظری معین مسلکی وزارت اقتصاد تاکید کرد که: «فلسفه قیام امام حسین علیه السلام را اصلاح جامعه، دفاع و صیانت از ارزشهای دینی، پاسداری از عدالت اجتماعی و جلوگیری از انحرافات تشکیل می دهد.
ما نیز مسوولیت داریم در این راستا تلاش نماییم. تجلیل از عاشورا فرصتی است برای همدلی، تامین عدالت اجتماعی، تقویت همدیگر پذیری و همبستگی ملی».
فضل هادی وزین عالم دین«این قیام، تنها یک رویداد تاریخی نیست، بلکه الهام‌بخش مسلمانان و تمام آزادی‌خواهان جهان در مسیر تحقق عدالت، مبارزه با استبداد، و ایستادگی در برابر انحراف حاکمان به شمار می‌رود».
برخی از عالمان دین می گویند که قیام امام حسین، درسی از فداکاری، ایستادگی در راه حق و مقاومت در برابر بی‌عدالتی بود.
شماری از این عالمان دین بر این باورند که این روز، پیام‌آور ایستادگی در برابر ظلم، حفظ ارزش‌های دینی و ترویج عدالت بر مسلمانان است.
حسیب الله حنفی عالم دین به خبرگزاری آفاق می افزاید که: «این یک روز تاریخی است و بر ما مسلمان این درس را می‌دهد که این قیام، نه در برابر ظلم، دشمنی و بربریت بلکه برای حمایت از عدالت و حق است. پیام این روز برای ما این است که مسلمانان هرگز نباید در برابر دشمن و ظلم تسلیم شود و همواره باید برای حق ایستادگی و مبارزه کند».
این در حالیست که وزارت داخله از تامین امنیت در سراسر کشور در روزهای ماه محرم و برگزاری مراسم عاشورا خبر داده است
گفتنی است که از این روز در کشورهای افغانستان، ایران، عراق، لبنان، پاکستان، هند، بحرین، سوریه و برخی کشورهای اسلامی دیگر گرامی داشت می‌شود.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
مطالب پیشنهادی